• Fructe

  • 28 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Decoraţiuni cu fructe
Decoraţiunile cu fructe au fost apreciate încă din vremuri îndepărtate, căci stămoşi noştri ştiau să-şi împodobească articolele vestimentare tradiţionale, feţele de masă, prosoapele şi vasele din lut cu motiv floral sau cu diverse desene care reprezentau forme de fructe, de păsări sau de animale îndrăgite, dar şi pâinile care le coceau în ţăsturi erau modelate frumos în formă de floarea-soarelui şi turtele dulci în formă de măr sau pară. Îmi amintesc cu plăcere de scaunele din lemn meşterite de bunicul pentru toţi nepoţii lui şi gravate cu flori şi fructe de cais.
Băuturile din fructe, legume şi plante
Băuturile cu prospeţimea pură a fructelor coapte, a legumelor şi a plantelor medicinale sunt cele mai sănătoase băuturi. Concentraţia nectarurilor de fructe se poate diminua cu apă minerală şi se poate adăuga, în funcţie de gust, zahăr sau îndulcitor. În plus faţă de energia dată de fructe şi de zahărurile din struguri, sucurile de fructe proaspete şi de legume (morcovi, ţelină, sfeclă roşie, etc.), nediluate conţin o serie de ingrediente active.
Beneficiile consumului de struguri
Strugurii sunt fructul viței-de-vie (denumirea latină Vitis vinifera). Vița-de-vie se cultivă de câteva mii de ani. Despre vița-de-vie și despre struguri s-a scris mult de-a lungul veacurilor, acestea fiind menționate chiar și printre fructele din Biblie, precum: smochinele (apar în 17 versete biblice), migdalele (le găsim în 2 versete din Vechiul Testament), rodie (în 4 versete), mere (în 2 versete), stafide (în 7 versete), fistic (un verset), nuci (versetul 11 din cartea Cântarea Cântărilor capitolul 6), măsline (în 7 versete), etc.
Strugurii sunt fructele cele mai amintite pe paginile Sfintei Scripturii: au cele mai multe menționări în 14 versete, iar vița-de-vie - două versete, cuvântul must apare în 20 de versete, cuvântul vinul apare în 48 de versete, iar expresia rodul viței este scrisă în două din versetele Noului Testament.

 
Rodia - beneficii și proprietăți
Nu știu cât de mult vă place să consumați rodia, dar știu că acest fruct este unul preferat de fetița mea.
Rodia se află pe lista alimentelor benefice pentru intestin recomandate de medicul Dr. George D. Pamplona-Roger. Aceste alimente sunt: carambola (fructul-stea), curmala japoneză (fructul Kaki), gutuia, mărul, orezul, pruna, porumbul, rodia și sapota (fruct tropical ce crește în Mexic, Cuba, America Centrală, Republica Dominicană sau Florida).
Rodia se bucură de popularitate și în rândul producătorilor de cosmetice, intrând în componența a numeroase produse folosite pentru îngrijirea facială sau pentru sănătatea părului.
 
Ce este rodia?
Rodia (granata) este fructul rodiului (denumirea latină Punica granatum, familia Punicaceae), arbore ce poate crește până la 4 m înălțime.
Rodia are la coacere coaja roșiatică și un înveliș care adăpostește semințe îmbrăcate într-o pulpă roșiatică foarte zemoasă. Fructul de rodie este bogat în nutrienți, putând fi consumat proaspăt, în sucuri naturale și sirop (grenadină). Putem, de asemenea, să-i savurăm aroma servind o ceașcă de ceai de rodie, binevenit mai ales atunci când este frig afară și dorim să ne relaxăm la gura sobii.
Constituenții principali ai rodiei sunt: vitamine din complexul B, vitamina C și E, vitamina A lipsindu-i cu desăvârșire. Rodia conține următoarele minerale: potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru și zinc. De asemenea, rodia are carbofidrați în cantitate remarcabilă (16,6 g /100 g de fructe crude), tanine, acid citric, antocianine și peletierină (alcaloid care se găsește și în coaja rădăcinilor rodiului, ajută la eliminarea paraziților intestinali).
Noi vă recomandăm!
5 fructe de pădure folosite în tratarea afecțiunilor de sănătate
Importanța fructelor de pădure este incomensurabilă pentru sănătatea organismului uman. Voi încerca să prezint pe scurt doar 5 din cele mai utilizate fructe de pădure în suplimentele naturale și în fabricarea medicamentelor. Fructele de pădure sunt bogate în vitamine și antioxidanți, fiind recomandate pentru tratarea multor boli, precum: diabetului, miopii și alte afecțiuni ale ochilor, arteriopatii, infecții intestinale, eczeme și alte afecțiuni ale pielii, chisturi ovariene, fibroame, cancer genital, obezitate, rahitism.
5 fructe care te ajută să slăbești
Lupta cu kilogramele este o strădanie grea pentru foarte multă lume. Astfel o examinare efectuată de 5 oameni de știință de la Universitatea Newcastle din Australia, care s-a bazat pe 25 de studii în care au fost incluși 196211 de participanți (majoritatea femei, supraponderale/obeze), a ajuns la concluzia că aproximativ 20% dintre participanți sufereau de adicție la mâncare.
Ce poți face pentru a slăbi?! Poți desigur să recurgi la metoda înfometării. Cât timp va ține aceasta? Cât de eficientă va fi, mai ales pe termen lung? Și, nu în ultimul rând, care vor fi efectele ei asupra sănătății? Ce-ar fi însă să mănânci anumite alimente gustoase și sănătoase care să te ajute în lupta ta cu kologramele?! Iată o listă de 5 fructe care pot fi de ajutor în lupta cu kilogramele, mâncând...
Băuturi din fructe
Ne apropiem de luna decembrie, o lună marcată de sărbători! Și pentru ca sărbătoarea să fie deplină, nu vom uita de prgătirea meniurilor și a băuturilor din fructe.
Știm cu toți că un suc natural din fructe este benefic pentru sănătate, însă astăzi doresc să descoperim și alte băuturi din fructe, dintre care unele poate nu ne sunt cunoscute.
 
Siropuri
Din fructe se pot pregăti, potrivit sezonului în care apar respectivele fructe, siropuri concentrate pe care le putem servi în diverse ocazii. Siropul din fructe (căpșuni, zmeură, mure, afine, coacăze, caise, vișine, cireșe și altele) se pune într-un pahar înalt și se consumă după preferință adăugând sifon rece sau apă rece și cuburi de gheță.
Păstrarea fructelor în sezonul rece
Pentru a avea fructe proaspete și în timpul sezonului rece este necesar să respectăm câteva condiții de păstrare. Merele, perele, strugurii, gutuile și nucile se pot păstra în camere amenajate cu rafturi din lemn sau în lădițe. Pentru fiecare dintre fructele deja amintite voi face o prezentare a modalității în care pot fi păstrate cât mai mult timp în lunile de iarnă, pentru a ne bucura cât mai mult de beneficiile pe care le putem avea consumându-le.
Lămâile – benefice în tratarea a peste 150 de boli
Mulți ditre noi folosim lămâie atunci când răceala sau gripa ne invadează căile respiratorii ale organismului nostru. Dar să fie lămâile benefice doar când suntem răciți sau gripați? Cu siguranță că ne sunt de folos și pentru alte afecțini ale sănătății... Care sunt acestea?!
Dr. Sorin Necula menționează, în cartea Sănătate și vindecare folosind stilul de viață edenic și remediile naturale, că lămâile sunt utilizate pentru tratarea a mai mult de 150 de boli, inclusiv boala malignă.
Beneficiile fructelor de pădure
Suntem în sezonul rece și trebuie să ne întărim rezistența organismului consumând ceaiuri calde, fructe, legume și verdețuri care aduc nenumărate beneficii datorită aportului lor bogat în nutrienți.
 
Fructele de pădure pot fi utilizate proaspete doar în sezonul cald, iar iarna le putem consuma sub formă de fructe uscate, în ceaiuri sau în dulcețuri, gemuri, marmeladă sau siropuri. Nu sunt doar bune la gust, ci sunt adevărate resurse ce luptă împotriva nenumărator afecțiuni care ne afectează sănătatea.
 
Vă invit să facem o mică lectură asupra beneficiilor oferite de câteva dintre fructele de pădure care se găsesc la noi în țară:
  • mure,
  • coacăze negre,
  • cătină,
  • fructele negre ale socului și măceșe.
Curiozități despre zmeură
Zmeura îmi aduce mie personal unele dintre cele mai plăcute amintiri din copilărie, situându-se clar în fruntea listei de fructe preferate, alături de cireșe și mere.
 
Zmeura, la fel ca și celelalte fructe de pădure, poate să stârnească, pe bună dreptate, mintea curioasă a vânătorului de curiozități. Ce se ascunde în spatele acelor culori atât de vii și apetisante?!
7 curiozități despre căpșuni
Tolba plină de curiozități s-a oprit astăzi în regatul fructelor de pădure! Consumul de căpșuni aduce multiple beneficii pentru sănătate, aceste fructe remarcându-se printr-un conținut foarte bogat de nutrienți valoroși - vitamine, minerale, fibre alimentare și antioxidanți.
Pagina: 123
Created in 0.028 sec