Culorile fructelor – lecție în limbi străine

0 Comentează
Share:

Salutare! Astăzi ne vom bucura să descoperim fascinanta paletă de culori pe care le au fructele, creația a lui Dumnezeu și vom avea o lecție în limbi străine.

Mai întâi ne vom aminti: În ce zi a creației a făcut Dumnezeu pomii cu fructele și semințele lor?

Culorile fructelor - lecție în limbi străineVă mai aduceți aminte în ce zi este menționată în Cartea Genezei din Sfânta Scriptură, că Dumnezeu a făcut pomii cu varietățile de fructe colorate grozav de frumos?!

Dacă răspunsul vostru este ziua a treia este ziua în care Dumnezeu a creat pomii cu fructe după soiul lor, atunci ne aventurăm mai departe în descoperirea celor mai interesante fructe cu varietatea culorilor lor și vom învăța cum se scriu și se citesc atât în română, în engleză, în franceză și în germană.

Mai întâi vă las să desenați fructele voastre preferate și vom vedea cine reușește în douăzeci de minute să deseneze mai multe fructe pe coli de hârtie, pe pietre sau tăblițe de lemn!!!

Culorile fructelor - lecție în limbi străineIată în link-ul de mai jos aveți două cântecele în limba franceză cu fructe colorate și desenate amuzant:

Îmi plac fructele – J’aime les fruits – I like fruits - Ich liebe Früchte

Cântecul fructelor – La chanson des fruits – French fruits song - Französisches Lied mit Früchten

Culorile fructelor - lecție în limbi străineȘtiți cum se obțin culori variate prin combinarea a două sau trei culori?! Pentru aceasta puteți vedea obținerea a 24 de culori pornind de la cele trei culori ale steagului român (roșu, galben și albastru) în color mixing tutorial.

Pentru a învăța mai ușor denumirea fructelor în franceză, dar și culorile aveți link-urile de mai jos:

Învățați numele fructelor în limba franceză – Apprendre le nom des fruits en français - Learn fruit names in French - Fruchtnamen auf Französisch lernen

Învățați culorile în limba franceză – Apprendre les couleurs en français - Learn colors in French - Farben auf Französisch lernen

Și pentru că ați învățat atâtea fructe și culori minunate, vă invit la un mic exercițiu de creație în versuri.

Timp de 15 minute aveți de gândit o poezie sau o fabulă cu fructe și culori! Vă doresc mult succes!

Pendant 15 minutes, vous devez penser à un poème ou à une fable avec des fruits et des couleurs! Je vous souhaite beaucoup de succès!