• Blog

  • 190 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Clătite cu nuci și curmale
Doar cine nu a mâncat niciodată clătite, acela nu știe ce bune sunt! Clătitele cu nuci și curmale sau clătitele cu gem de fructe sunt delicatese speciale, care se servesc foarte des cu ocazia sărbătorilor de iarnă la francezi, mai exact pe 2 februarie au dedicat chiar o zi doar pentru clătite – La Chandeleur...
Acadele din fructe
Eu nu am întâlnit până acum vreun copil căruia să nu-i placă acadelele și pentru că tentația este mare și distracția e pe măsură atunci când acadelele din fructe sunt făcute chiar de cei cărora le place cel mai mult să le consume.
Mâncare de conopidă
Dr. Joel Fuhrman, autorul cărții Superimunitatea (o carte pe care o recomand ori de câte ori am ocazia!), include legumele crucifere (conopidă, broccoli, varza, etc.)  în categoria superalimentelor. Iată ce spune dr. Joel Furman în cartea sa:
  • ”Legumele crucifere sunt de două ori mai eficiente decât celelalte alimente vegetale. În studiile pe populații, o creștere cu 20% a aportului alimentar de legume corespunde unei reduceri cu 20 la sută a incidenței cazurilor de cancer, însă o creștere cu 20 la sută a aportului de legume crucifere corespunde unei reduceri cu 40 la sută a incidenței cazurilor de cancer.
  • Un număr de 28 de porții de legume pe săptămână reduce riscul de apariție a cancerului de prostată cu 33 la sută, însă doar trei porții de legume crucifere pe săptămână reduc riscul de cancer de prostată cu 41 la sută.
  • Una sau mai multe porții de varză pe săptămână reduc incidența cancerului de pancreas cu 38 la sută.”
5 reţete de pateuri din legume şi leguminoase
Legumele, fructele, cerealele, apa, odihna şi căldura sunt vitale pentru sănătatea oamenilor. Astăzi voi scrie câteva reţete de pateuri din legume şi leguminoase (năut, linte, soia, etc.), foarte uşor de preparat, hrănitoare şi gustoase.
Noi vă recomandăm!
Salată de cartofi cu ridichii
Hrănitoare şi rapid de preparat, salata de cartofi cu ridichii este grozavă chiar şi de sărbători.
Pateu de ciuperci
Gustos şi rapid de preparat, pateul de ciuperci este meniul ideal pentru micul dejun.
15 secrete pentru frumusețea părului!
Frumuseţea părului nu trece niciodată neobservată ... Pe lângă tehnicile moderne de îngrijire a părului, care cuprind planuri de utilizarea unor măşti pe bază de: ulei de ricin, tinctură de ardei iute, zeamă de lămâie dentru degresare, ulei de argan, usturoi, ceaiuri (muşeţel, brusture, gălbenele, coada-calului, urzică, frunze de nuc sau de mesteacăn); este bine de ştiu că alimentaţia are un rol important chiar şi pentru sănătatea şi frumuseţea părului.
Reţetă -  hrişcă cu legume
Gustoasă şi săţioasă mâncărica din hrişcă cu legume este foarte des gătită în Republica Moldova. Iată, în continuare reţeta Speranţei Cebanu din Chişinău.
Decoraţiuni cu nuci
Ca orice mamă mi-am pus o întrebare (pe care probabil ţi-ai pus-o şi tu): Cum să stimulez creativitatea copiulului meu?
M-am gândit la nişte decoraţiuni făcute... din ce?! din coji de nucă. Iată ce a rezultat!!!
Decoraţiuni cu fructe
Decoraţiunile cu fructe au fost apreciate încă din vremuri îndepărtate, căci stămoşi noştri ştiau să-şi împodobească articolele vestimentare tradiţionale, feţele de masă, prosoapele şi vasele din lut cu motiv floral sau cu diverse desene care reprezentau forme de fructe, de păsări sau de animale îndrăgite, dar şi pâinile care le coceau în ţăsturi erau modelate frumos în formă de floarea-soarelui şi turtele dulci în formă de măr sau pară. Îmi amintesc cu plăcere de scaunele din lemn meşterite de bunicul pentru toţi nepoţii lui şi gravate cu flori şi fructe de cais.
10 condimente şi beneficiile lor
Condimentele proaspete sau uscate şi mirodenii din plante aromatice sunt utilizate pentru a îmbogăţi sau a condimenta supele, mâncărurile, ceaiurile sau băuturile. Aceste ierburi bogate în vitamine şi minerale permit o aromatizare variată şi fină a diferitelor preparate culinare.
 
Anason, fenicul si chimen sunt trei ierburi foarte asemănătoare în modul lor de creştere – le place căldura, iar semințe lor au o mulţime de utilizări datorită proprietăţilor lor benefice pentru sănătatea oamenilor. Seminţe de anason diferă de ale celorlaltor două plante, mai degrabă prin culoarea verzui-gri, iar prin zdrobirea seminţelor de anason se obţine o aromatizare mai puternică a deserturilor sau a produselor de panificaţie.
Fruct quilling și flori din hârtie - activități creative şi recreative
Sunt de apreciat două calităţi: răbdarea și îndemânarea celor pasionați de quilling – arta răsucirii hârtiei. Hârtia poate fi utilizată nu doar pentru scris sau ambalat, ci și pentru decorațiuni (ghirlande, flori, fructe, lampadare din hârtie, coșulețe, bomboniere, etc.) ori pentru amuzamentul celor mici la plierea de avioane, bărcuțe, moriști sau alte figurine din hârtie.
Pagina: 12345...16
Created in 0.028 sec