• Blog

  • 171 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Activităţi educative – fructe şi legume făcute de copii
Atelierele de creaţie sunt locurile în care se descoperă talentele şi se formează abilităţi practice şi artistice prin: arta quilinqu-lui, pictură, grafică, conceptul upcycling, origami, etc. Se ştie că prin jocul de creaţie copilul ajunge să-şi dezvolte imaginaţia, gândirea pozitivă şi starea de bine că a reuşit să creeze ceva nou şi frumos este un pas spre originalitate şi sănătate.
Tematica de astăzi are ca grup ţintă copilaşi de grădiniţă, iar tema dată este realizarea de fructe şi legume din plastină.
Terapie pentru sănătate – activităţi decorative cu flori şi fructe
Creativitatea îmbinată cu utilul este cea mai plăcută activitate care face bine celui ce realizează ceva frumos şi bun, dar şi celui ce priveşte frumosul realizat. Astăzi îmi voi îndrepta condeiul către activităţile de creaţie al decorurilor de nuntă şi nu numai, care au ca tematică natura statică: flori şi fructe.
Activităţi educative cu fructe, legume şi seminţe – terapie pentru sănătate
Cu această ocazie vreau să vă arăt frumoasele opere realizate de copii, dar şi de adulţi pe o tematică stabilită înainte de începerea concursului de creaţie, anume: Terapie pentru sănătate – creaţie cu fructe, legume şi seminţe. Activităţile de creaţie au avut loc anul trecut şi au fost realizate de copii şi adulţi.
Materiale puse la dispoziţie pentru copiilaşi: coli de hârtie, creioane de colorat, fructe, seminţe, etc.
Budincă cu coacăze
Hrănitoare, apetisantă şi rapid de preparat, budinca cu coacăze este excelentă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
Noi vă recomandăm!
Tarte cu fructe
Tartele cu fructe, rapid de preparat, nu sunt doar apetisante, dar pot fi chiar o alegere excelentă pentru sărbătorirea unei ocazii deosebite.
Pâinea şi specialităţile din aluat de pâine
Vă place pâinea pe care o consumaţi? Eu am încercat mai multe varietăţi de pâine (de exemplu: pâinea albă, pâinea din făină de grâu şi cartof, pâinea cu făină de grâu şi seminţe, pâinea cu făină de grâu şi mălai, pâinea cu susan, pâinea cu mac şi susan, pâinea cu chimen, pâinea cu coriandru sau cea cu scorţişoară etc.), dar cel mai mult îmi plăcea cum pregătea bunica pâinea pe vatră, cocoacele cu brânză şi mărar sau covrigii vanilaţi.
Băuturile din fructe, legume şi plante
Băuturile cu prospeţimea pură a fructelor coapte, a legumelor şi a plantelor medicinale sunt cele mai sănătoase băuturi. Concentraţia nectarurilor de fructe se poate diminua cu apă minerală şi se poate adăuga, în funcţie de gust, zahăr sau îndulcitor. În plus faţă de energia dată de fructe şi de zahărurile din struguri, sucurile de fructe proaspete şi de legume (morcovi, ţelină, sfeclă roşie, etc.), nediluate conţin o serie de ingrediente active.
Ştrudel cu mere și migdale
Gustos, sănătos și rapid de preparat, ștrudelul cu mere și migdale este una din delicatesele culinare pe care o preferă fetița mea.
Ceapa şi beneficiile ei
Ceapa (denumirea latină “Alium cepa”, familia Liliaceae, Zwiebel – germană, Ognon – franceză, Onion - engleză) este o plantă bianuală cultivată pe toate continentele, fiind un condiment foarte utilizat. Ceapa, prazul și usturoiul sunt legume ce fac parte din grupa bulboase. Foarte apreciate pentru gustul lor picant și pentru aportul de beneficii pe care îl aduc sănătății oamenilor, legumele bulboase (ceapa, usturoiul și prazul) sunt consumate crude, fierte sau deschidratate (ingrediente de bază pentru mix-urile de legume pentru supe și mâncăruri).
Legume şi fructe care conţin vitamina C
Organismul uman are nevoie de vitamine, în special de vitamina C (acid ascorbic), caroten (provitamina A) şi minerale. Necesarul de vitamine şi nutrienţi calorici (carbohidraţi, grăsimi etc.) poate fi satisfăcut printr-o dietă bazată pe consumul de legume, fructe proaspete şi nuci.
Ţelina și uleiul de țelină
Țelina este o plantă bianuală, cultivată în toate regiunile cu climă temperată. Foarte bogată în săruri minerale, țelina este numită și “viagra săracului”. Unicitatea gustului țelinei este dată de uleiul esențial pe care îl conține și care face ca această plantă să aibă multiple beneficii pentru sănătate.
7 deserturi cu nuci şi fructe
Nimic nu e mai păgubos decât aromatizarea artificială a produselor alimentare, cosmetice şi nu numai. Se spune că femeile cumpără „cu nasul”, dar şi bărbaţii cumpără uneori atraşi de miros... Astăzi mai toate produse alimentare şi cosmetice sunt aromatizate artificial, cu arome sintetice florale (care sunt folosite în odorizarea unei largi varietăţi de produse, precum: parfumuri, creme, cosmetice, detergenţi, săpunuri, cerneluri tipografice, hârtie, dezinfectante pentru încăperi, lacuri şi vopsele, chiar şi pentru aromatizarea nutreţului, etc.) sau de fructe (portocale, nuci, piersici, cireşe, vişine, pere, caise, ananas, banane, zmeură, căpşuni, coacăze, struguri, citrice, etc.), de miere, de pâine, de cacao, de carne etc.
Pagina: 12345...15
Created in 0.027 sec