Blog

Tort special de ziua tatălui
Vreți să știți rețeta tortului special de ziua tatălui? E ușor de făcut și nu necesită timp îndelungat pentru preparare... Se poate face din trei blaturi de tort, garnisite cu pastă din fructele măceșului Sau cu ciocolată din pudră de roșcove peste care se adaugă bucăți de kiwi și...
0

Ceai ❯

Ceai de salvie
Popular, cunoscută sub denumirile jaleşul-de-grădină sau jaleş, salvia este o plantă medicinală ce poate atinge 80 cm înălţime, cu flori albastre - violet, cu frunze dinţate fin şi puternic aromate, puţin amare la gust. Atât frunzele cât şi vârfurile florale sunt recoltate pentru ce...
0

Cereale ❯

10 beneficii ale consumului de hrișcă
Hrișca este considerată de mulți, din punct de vedere practic, o cereală. În realitate însă aceasta nu este altceva decât un un aliment care face parte din categoria pseudocerealelor (ca și amarantul sau quinoa).   Hrișca este foarte populară în Rusia, China, Ucraina, R. Moldova, în România...
1

Fructe ❯

Fructiera cu “susul în jos”
Poate ați fi surprinși să vedeți o fructieră încărcată cu fructe și atârnând cu tot cu masă chiar din plafonul camerei, dar chiar există așa ceva în decorul aflat într-o căsuță de la Orhei Land din Moldova. De altfel întreaga căsuță este aranjată cu susul în jos…...
0

Leguminoase ❯

Soia - beneficii și proprietăți
Soia este unul dintre cele mai valoroase alimente care intră în hrana omului, fiind un produs de bază atât în bucătăria chineză, cât și în cea japoneză de sute și chiar mii de ani.   Soia (latină: Glycine max) este o plantă erbacee din familia botanică Leguminoasae, din care mai fac...
0

Mirodenii & Condimente ❯

Usturoi - 10 beneficii picante!
Usturoiul (Alium sativum) este o plantă cu origine mediteraneană, foarte cultivată în toate județele din țara noastră. De la usturoi se folosesc bulbișori (căței) care sunt întrebuințați în gastronomie la prepararea multor mâncăruri (de la tradiționalul mujdei de usturoi folosit la...
0

Nuci ❯

Nucul – beneficii și proprietăți
Îmi amintesc cu plăcere de vremurile copilăriei mele, când străbunica se așeza pe un scăunel cu trei picioare din lemn de nuc și spărgea nuci care încă nu-și lepădaseră bine coaja verde.   O amintire de neuitat: o bunicuță ce așeza nuca desfăcută de coajă în mânuțele celor patru...
0

Sănătate ❯

Hai la bunătăți!
Salutare tuturor! Astăzi vă invit pe toți la masă cu sarmale de orez și ciuperci, la salata de ciuperci și chia, la ardei umpluți…   Hai la bunătăți moldovenești! Mâncărică cu hrișcă sau balabuște… Mm, ce bune sunt! ...
0

Semințe ❯

Pâine cu seminţe
În România, făina de grâu reprezintă materia primă pentru industria de panificaţie; dar în alte locuri de pe glob pâinea poate fi în totalitate din făină de: secară, hrişcă, mei, orz, ovăz, psyllium – origină din India. O făină bună, creativitate, timp şi pricepere sunt ingredientele...
0

Sănătate ❯

Hai la bunătăți!
Salutare tuturor! Astăzi vă invit pe toți la masă cu sarmale de orez și ciuperci, la salata de ciuperci și chia, la ardei umpluți…   Hai la bunătăți moldovenești! Mâncărică cu hrișcă sau balabuște… Mm, ce bune sunt! ...
0

Semințe ❯

Pâine cu seminţe
În România, făina de grâu reprezintă materia primă pentru industria de panificaţie; dar în alte locuri de pe glob pâinea poate fi în totalitate din făină de: secară, hrişcă, mei, orz, ovăz, psyllium – origină din India. O făină bună, creativitate, timp şi pricepere sunt ingredientele...
0