• Blog

  • 209 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
3 rețete de perișoare pentru ciorbă: tradiționale, cu nuci sau cu turmeric și ginseng
Vă salut!  Vă voi scrie astăzi rețeta de ciorbiță cu perișoare tradiționale – rețeta bunicii mele, Lencuța; căci dânsa a învățat- o pe mătușica mea să gătească așa de bine...
Alături de rețeta aceasta voi preciza și două variate de perișoare cu nuci și cu ginseng și turmeric,pentru cei care nu consumă perișoarele tradiționale...
Chifteluțe din spanac, ginseng și turmeric
Vă scriu astăzi ce am mai născocit în materie de retețe - chifteluțele cu spanac, ginseng și turmeric, pe care le-am pregătit pentru weekend-ul acesta.
5 remedii naturale pentru combaterea răcelii și a gripei
Ai nevoie de întărirea imunității și ești în căutare de noi remedii naturale pentru combaterea răcelii și a gripei? Dacă da, aici vei găsi rețete cu ghimbir, turmeric, miere și lămâie - remedii naturale benefice împotriva răcelii și a gripei.
Tort cu măr, ananas și zmeură – Tort Nastia
Bună ziua! Astăzi vă voi arăta tortul cu măr, ananas și zmeură, pe care l-am făcut anul trecut pentru aniversarea zilei de naștere a fetiței Anastasia.
Pentru anul acesta voi încerca ceva cu mango...
Noi vă recomandăm!
Decorațiuni cu fructe trase în ciocolată
Decorațiunile cu fructe trase în ciocolată sunt foarte apreciate cu atât mai mult cu cât variația de fructe este mai mare, așadar putem face decorațiuni cu fructe uscate trase în ciocolată din pudră de roșcove (vezi modul de preparare al acesteia în articolul 10 rețete de ecler) sau putem folosi fructe proaspete ori un mix de fructe.
Clătite, tort de clătite 'Cușma lui Guguța'
Am făcut clătite clasice..., apoi am gătit si clătite cu mac în aluat.
Umplutura pentru clătite este din brânză de vaci, zahăr pudră și stafide. Apoi am pregătit și tort de clătite cu vișine - tort "Cușma lui Guguța", despre acesta sunt scrise mai multe detalii la sfârșitul acestui articol.
Rulade cu măr și nuci sau rulade cu mac și ciocolată din pudră de roșcove
Salut! Știți ce este o ruladă?
Rulada este o prăjitură ușor de preparat și foarte gustoasă, care poate fi umplută cu fel de fel de creme din semințe, nuci sau alte fructe, în funcție de ingeniozitatea fiecărei gospodine.
Legume făcute de copii
Dacă săptămâna trecută v-am arătat fructele desenate de micuța mea, în acest articol sunt prezentate frumoasele legume (morcovi, țelină, roșii, ardei, vinete, ceapă, castraveți, cartofi, mazăre, etc.) realizate de cei mici.
Promo non-stop!
Salată de fasole roșie
Salutare! Astăzi ne vom aminti de beneficiile consumului de fasole și vom avea și rețete interesante...
Fasolea (poartă denumirea latină Phaseolus vulgaris, Familia Leguminoasae) este originară din Peru și a fost adusă în Europa abia după descoperirea Americii. Fasolea este bogată în proteine, hidrați de carbon, fier, potasiu, calciu, fosfor, cupru, nichel, cobalt și vitamine (B1, B2 și B3). Boabele de fasole sunt întrebuințate în alimentația oamenilor, în pregătirea anumitor rețete culinare: ciorbe, fasole bătută, iahnie de fasole și altele. Alimentele din fasole boabe, potrivit recomandărilor dr. George Pamplona-Roger sunt indicate în caz de constipație și în prevenirea cancerului de colon (datorită conținutului ridicat de celuloză), în hipertensiune (datorită conținutului scăzut de sodiu și ridicat de potasiu), în anemie și convalescență (datorită conținutului mare de fier 10,4 mg/100 g). Așadar, vă invit la rețeța mea de salată de fasole roșie, despre care soțul meu a spus că este foarte bună....
Fructe desenate la 5 ani
Este momentul să vă prezint fructele desenate de micuța mea, Anastasia. Galeria ei de lucrări este impresionantă pentru vârsata ei, dar eu vă voi arăta doar planșele care au ca tematică fructele sau legumele. Așadar să începem…
Mere copate cu nuci și scorțișoară
Salut, vă trimit o rețetă simplă, ușor de gătit și delicioasă. "Mere coapte" sau mere umplute cu miez de nucă sau alt gen de nuci (migdale, caju, alune de pădure, etc.) și scorțișoară.
Pate de fasole cu ginseng
Pate de fasole cu ginseng și cimbru este meniul zilei de astăzi. Eficiența în prepararea acestui meniu este garantată dacă ținem cont de un secret: când boabele de fasole fierb repede și bine înseamnă că nu avem de ce să ne facem griji, căci asta face diferența dintre o fasole nouă și una veche...
Eu am folosit o fasole roșie sau mai degrabă pestriță, pe care am primit-o cadou de la fratele meu și de la soția lui, cu ocazia sărbătorilor de iarnă; pot spune că este o fasole bună. Am fotografiat ca să vedeți ce frumoase sunt boabele de fasole roșie, pe care am gătit-o astăzi. Mulțumesc pentru darul vostru, dragilor! Iată ce pate de fasole cu ginseng peruvian și cimbru a rezultat din darul vostru...
Pagina: 12345...18
Created in 0.027 sec