Câștigă în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale!

0 Comentează
Share:

Cunoașteți beneficiile consumului de suc de fructe de pădure? Este cald și hidratarea face bine, așadar hai să câștigăm în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale, cum n-am mai avut de când străbunii noștri răceau pepenii la fântâni pe timp de vară și puneau mâncarea la rece în vase de lut...

Câștigă în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale!

Sunteți gata să înceapă distracția cu un suc natural de afine sau de zmeură?! Încă nu v-ați legat șireturile de adidași?! Ceasul zbârnâie cu putere ora de trezire și încă mulți se mai răsucesc de pe o parte pe alta, doar Ionică e foarte nerăbdător, ba chiar s-a pregătit activ și adidașii lui sunt și ei gata de pornit la drum prin munți. Cu rucsacul în spate Ionică nu a uitat de sticla cu apă și de sucul lui preferat de fructe de pădure, dar și de trusa pentru igienă personală cu săpun cu aromă de uleiuri esențiale de cimbru și rozmarin, numai bune pentru alungat țânțarii.

Câștigă în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale!Și-a luat la el și o carte de citit pe tren, ca să-i treacă vremea cu folos și-un pliant cu noile politici pe care să-l folosească pentru ventilat aerul în caz că e zăduful prea mare în compartiment.

Până la gară sucul de fructe de pădure l-a consumat și sticla n-a aruncat-o ca alții pe stradă, ci a pus-o cu grijă în rucsac pentru ca pe munte să aibă în ce să adune zmeură din care să-mi pregătească un suc proaspăt sau chiar să o aibă pentru apa rece de la izvoarele de munte. Voi știți cât e de benefic pentru sănătate consumul pe timp de vară a sucurilor de fructe de pădure?!

Câștigă în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale!Sucurile din fructe de pădure sunt bogate în vitamine benefice pentru acuitatea vizuală, pentru prevenirea bolilor de piele și antoxidanții care se găsesc în fructele de pădure te ajută să rămâi mai tânăr, întârziind procesul de îmbătrânire. Afinele și murele sunt bogate în antocianine, niște substanțe care au un dublu rol: 1) coloranți care conferă culoare; 2) antioxidanți care apără fructul de acțiunea mării de oxigen în care cresc murele. Acești antioxidanți specifici sunt de ajutor în lupta contra îmbătrânirii și a bolilor asociate cu avansarea în vârstă.

Ionică știe că nimic nu-i mai bun ca apa când mergi la drumeție în orice sezon și mai ales pe timp de vară și ca sucul delicatelor fructe de pădure băut la răcoarea falnicilor brazi, dar și vasul în care păstrezi apa este foarte important pentru că în el poți aduna fructe proaspete, poți pune apă de izvor sau poate lapte proaspăt de la stâna de pe munte unde te poți întâlni cu baciu ce-i binevoitor să vândă un litru de lapte de capră sau de oaie și brânză, unt ori smântână.

Câștigă în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale!Ehe, voi vă gândiți deja și la cabana de pe vârful muntelui unde se găsește loc de cazare pentru turiștii fără corturi și fără ceva provizii de ronțăit, ca de exemplu: biscuiți cu semințe, covrigi cu mac sau cu susan, o conservă de pateu din leguminoase sau altele.

Câștigă în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale!Și cum stâncile muntoase și pădurile de conifere îi atrag pe mulți turiști, iată-l și pe Ionică pregătit de drum cu rucsacul în spate cu gând să vadă vârful Moldoveanu, Munții Făgăraș cu înălțimea lui amețitoare de 2544 m. Va ajunge cu perseverență, cu popasuri repetate, cu apa în sticlă și cu ceva fistic pentru ronțăit în caz că-l va încerca foamea.

Vrei să câștigi și tu în vara asta o poftă de sănătate cu sucuri naturale?! Atunci hai să te pregătești de drumeție și să vizitezi lanțul Munților Carpați, dar nu uita să-ți iei sticla cu apă și prietenii cu tine!