• Legume

  • 15 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Legume și fructe conservate pentru iarnă
Iată-ne și în luna august, când gospodinele încep pregătirile pentru iarnă și-și fac din fructe fel de fel de compoturi, de siropuri sau de dulcețuri, iar legumele le pun la borcan fie în saramură sau în oțet: castraveți, roșii, morcovi, felii de ceapă, bucăți de conopidă; iar pentru o mai bună aromatizare folosesc și frunze de cireș, bucățele de hrean (dacă se dorește mai picant se poate adăuga și puțin ardei iute), boabe de muștar, boabe de coriandru, mărar, boabe de piper negru sau piper mozaic (se vede mai frumos în borcanele sterilizate la flacără și pregătite astfel pentru conservarea legumelor).
Ciorbă cu mix de legume și leuștean verde
Vă salut cu drag! Astăzi voi scrie rețeta mea de ciorbă cu mix de legume și leuștean verde. Foarte gustoasă și rapid de gătit. Iată în imaginea de mai jos cum arată când este gata.
Crap cu legume la cuptor
Salutare tuturor! Astăzi vă voi scrie despre friptura de pește cu legume la cuptor pe care a făcut-o Speranța Cebanu.
Delicios de bun, peștele cu legume la cuptor este apreciat în multe țări. Speranța a ales să facă o friptură de crap cu legume, însă se poate folosi orice pește cu solzii și cu aripioare (păstrăv, caras, somon, cod, pangasius, etc.), căci acestea sunt bune de mâncat, ca să nu ne spurcăm după cum scrie la Sfânta Scriptură.
Grădina de legume
Astăzi, dragi cititoare și distinși cititori ai blogului de pe site-ul 5fructe.ro - iată, m-am hotărât să vă scriu despre grădina de legume a familiei mele și despre pasiunea pentru grădinărit.
Noi vă recomandăm!
Decorațiuni cu legume - 5 idei creative
Vrei să-ți uimești oaspeții cu decorațiuni din legume sau din fructe, astfel încât preparatele delicioase, pregătite anume pentru un eveniment special să fie de neuitat? Atunci e bine de știut că design-ul aranjamentului culinar este cel care face diferența, dar și măiestria combinării legumelor sau a fructelor pentru ca meniurile gătite să fie excelente.
Alfabet cu legume și cu plante aromatice
Salutare! Astăzi vă scriu un alfabet cu legume și cu plante aromatice. Nimic mai bun și mai gustos nu există decât o porție de legume adunate într-o salată sau pregătite într-o mâncare.
Buchete din flori, din fructe sau din legume – Martie cu bine
Salutare tuturor! Astăzi am avut plăcuta ocazie să văd bucuria exprimată de o doamnă care a primit un buchet mai neobișnuit, cu ocazia zilei dânsei de naștere, anume un buchet cu flori din legume întregi și proaspete. Am crezut că e o glumă inițial și nu mi-a venit s-o cred, până ce doamna nu mi-a arătat minunea de buchet din legume pe care îl primise și îl fotografiase...
Legume făcute de copii
Dacă săptămâna trecută v-am arătat fructele desenate de micuța mea, în acest articol sunt prezentate frumoasele legume (morcovi, țelină, roșii, ardei, vinete, ceapă, castraveți, cartofi, mazăre, etc.) realizate de cei mici.
Promo non-stop!
Ceapa şi beneficiile ei
Ceapa (denumirea latină “Alium cepa”, familia Liliaceae, Zwiebel – germană, Ognon – franceză, Onion - engleză) este o plantă bianuală cultivată pe toate continentele, fiind un condiment foarte utilizat. Ceapa, prazul și usturoiul sunt legume ce fac parte din grupa bulboase. Foarte apreciate pentru gustul lor picant și pentru aportul de beneficii pe care îl aduc sănătății oamenilor, legumele bulboase (ceapa, usturoiul și prazul) sunt consumate crude, fierte sau deschidratate (ingrediente de bază pentru mix-urile de legume pentru supe și mâncăruri).
Legume şi fructe care conţin vitamina C
Organismul uman are nevoie de vitamine, în special de vitamina C (acid ascorbic), caroten (provitamina A) şi minerale. Necesarul de vitamine şi nutrienţi calorici (carbohidraţi, grăsimi etc.) poate fi satisfăcut printr-o dietă bazată pe consumul de legume, fructe proaspete şi nuci.
Ţelina și uleiul de țelină
Țelina este o plantă bianuală, cultivată în toate regiunile cu climă temperată. Foarte bogată în săruri minerale, țelina este numită și “viagra săracului”. Unicitatea gustului țelinei este dată de uleiul esențial pe care îl conține și care face ca această plantă să aibă multiple beneficii pentru sănătate.
Concentrate de supe
Concentratele de supe sau supele deshidratate sunt ingredientele care au devenit necesare pentru gătirea preparatelor culinare în restaurante sau în bucătaria individuală.
Concentratele de supe se folosesc pentru aromatizare și pentru a da un gust bun ciorbelor și supelor.
Pagina: 12
Created in 0.072 sec