• Rețete

  • 40 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
10 salate de primăvară - detoxifiere cu verdețuri și legume proaspete
Iată că a venit și primăvara și este bine să facem o cură de verdețuri și legume pentru detoxifierea organismului. Este știut că verdețurile au propriețăți benefice pentru sănătatea noastră.
De aceea vă propun câteva rețete de salate de primăvară cu verdețuri și legume. Acestea se consumă imediat după ce au fost pregătite alături de mâncăruri pe bază de: cartofi, fasole, orez, linte, soia, năut, etc.
Pizza cu piept de pui
Pizza este un fel de mâncare tradițional din bucătăria italiană, dar a ajuns să fie cunoscută și apreciată și de populațiile altor țări. La noi în țară cea mai populară este pizza pe vatră – preparată în diferite variante și mărimi:
  • pizza vegetariană (variante: cu pariveg – parizer vegetal, cu salată verde sau cu ciuperci, cu felii de roșii proaspete, bucăți de ardei copt, măsline feliate, boabe de porumb, ceapă și ciuperci, frumos aranjate pe blatul de pizza uns cu bulion și presărat cu semințe de susan și puțin oregano);
  • pizza cu pește ton (rețeta mea: un blat de pizza uns cu bulion și garnisit cu felii de roșii și ceapă, bucăți de ton din conservă, boabe de porumb și puțin cașcaval ras, iar după ce este scoasă din cuptor se adaugă și frunze de pătrunjel verde);
  • pizza cu piept de pui, care face subiectul nostru de astăzi.
Clătite cu gem de caise şi făină de migdale
Uşor de preparat şi foarte gustoase, clătitele cu gem de caise şi pudră de migdale, fistic sau nuci măcinate pot fi desertul ideal pentru zilele de sărbătoare sau atunci când dorim să ne întâmpinăm oaspeţii cu bunătăţi.
Ardei umplut cu orz
De sărbătorile de iarnă, mama a gătit ceva cu totul special: ardei umplut cu orz.
Foarte gustos acest meniu şi foarte hrănitor.
Noi vă recomandăm!
Dulceaţă de dude negre
Dudele negre sunt foarte gustoase şi sănătoase datorită conţinutului lor bogat în antioxidanţi, luteină şi zeaxatină, substanţe benefice pentru menţinerea sănătăţii oculare. La ţară, dudele sunt preţuite de copii şi gospodinele ştiu să facă din ele multe delicatese pentru ca în sezonul rece să aibă în cămară şi bunătăţi din dude.
Pâine cu seminţe
În România, făina de grâu reprezintă materia primă pentru industria de panificaţie; dar în alte locuri de pe glob pâinea poate fi în totalitate din făină de: secară, hrişcă, mei, orz, ovăz, psyllium – origină din India.
O făină bună, creativitate, timp şi pricepere sunt ingredientele ideale pentru a obţine o varietate de bunătăţi, precum: pâine cu seminţe, fursecuri cu nuci şi stafide, cornuri umplute cu gem de caise sau de prune, covrigi cu mac sau cu susan, plăcinte cu mere şi migdale sau cu dovleac şi bucăţele de curmale, brioşe, cozonaci cu stafide aurii şi mixt de nuci, clătite, aluaturi pentru pizza, etc.
Am avut plăcerea să particip la sărbătoarea secerişului, în 28.10.2017 – Târgovişte, ocazie în care cei prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru roadele obţinute în acest an; copiii au cântat vocal sau cu instrumente, iar la sfârşit au avut bucuria să servească din prăjiturile pregătite pentru ei. Atenţia mi-a fost atrasă de aspectul pâinii cu seminţe făcută de d-na Margareta Ilinca şi în cele scrise mai jos voi prezenta reţeta dânsei.
 
Busuioc, ridiche neagră şi miere – remediul excelent pentru tratarea tusei şi a gripei
Săptămâna aceasta, fetiţa mea de numai 4 ani, Anastasia a gândit şi a făcut prima ei reţetă de tratament antitusiv pe bază de ridiche neagră, miere şi frunze de busuioc. Dacă obişnuiam să-mi tratez răcelile sau gripa cu sucul de la o ridiche neagră îmbibată cu miere şi lăsată peste noapte, Anastasia a venit cu ceva inovativ adăugând şi frunze de busuioc, care dau o aromă deosebită; iar beneficiile acestui amestec de ingrediente nu s-au lăsat prea mult aşteptate, căci durerea de gât s-a diminuat evident.
 
Salată cu boabe de năut
Ușor de pregătit și foarte hrănitoare, salata cu boabe de năut este gata în doar 15- 20 de minute.
 
Ingrediente
  • 1/2 varză roșie,
  • 240 g de boabe de năut sau conținutul unei cutii de 400 g de năut fiert,
  • 2 -3 linguri de bulion de roșii sau o ceașcă de suc de roșii,
  • 1 lingură de ulei de măsline,
  • o legătură de pătrunjel verde,
Salată cu semințe de chia
Ingrediente pentru 6 – 8 porții
  • 1 salată verde mai mare,
  • 250 g roșii cherry,
  • o legătură ceapă verde,
  • 100 g măsline fără sâmburi,
  • 1 cutie ciuperci,
  • 3 – 4 linguri fulgi de drojdie,
  • sare după gust,
  • 1 lingură ulei de măsline.
Salată de fructe cu migdale
Salata de fructe nu este doar apetisantă, ci este și foarte sănătoasă! Salata de fructe poate fi servită în orice moment din zi și poate înlocui chiar meniul încărcat pe care îl consumăm la cină, astfel ne vom putea odihni mai bine.
Suc de legume pentru detoxifierea organismului
O rețetă de suc de legume foarte uşor de preparat! Curele cu sucuri din fructe sau din legume sunt recomandate pentru detoxifierea organismului şi ne pot fi de un real folos în lupta împotriva kilogramelor în plus sau împotriva multor boli: infecții renale sau afecțiuni ale ficatului, malnutriție, cancer, leucemie etc.
Salată de cartofi cu maioneză de soia
Foarte hrănitoare, bună la gust și ușor de gătit, salata de cartofi cu maioneză de soia este gata în mai puțin de o oră.
 
Ingrediente pentru 4 - 5 porții
  • 1 kg de cartofi,
  • 2 ardei roșii murați sau 3 – 4 castraveți murați,
  • 1 ceapă tăiată mărunt,
  • 3 linguri de maioneză de soia,
  • 1 legătură de pătrunjel verde,
  • sare după gust.
Pagina: 1234
Created in 0.026 sec