• Rețete

  • 64 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Clătite cu nuci și curmale
Doar cine nu a mâncat niciodată clătite, acela nu știe ce bune sunt! Clătitele cu nuci și curmale sau clătitele cu gem de fructe sunt delicatese speciale, care se servesc foarte des cu ocazia sărbătorilor de iarnă la francezi, mai exact pe 2 februarie au dedicat chiar o zi doar pentru clătite – La Chandeleur...
Acadele din fructe
Eu nu am întâlnit până acum vreun copil căruia să nu-i placă acadelele și pentru că tentația este mare și distracția e pe măsură atunci când acadelele din fructe sunt făcute chiar de cei cărora le place cel mai mult să le consume.
Mâncare de conopidă
Dr. Joel Fuhrman, autorul cărții Superimunitatea (o carte pe care o recomand ori de câte ori am ocazia!), include legumele crucifere (conopidă, broccoli, varza, etc.)  în categoria superalimentelor. Iată ce spune dr. Joel Furman în cartea sa:
  • ”Legumele crucifere sunt de două ori mai eficiente decât celelalte alimente vegetale. În studiile pe populații, o creștere cu 20% a aportului alimentar de legume corespunde unei reduceri cu 20 la sută a incidenței cazurilor de cancer, însă o creștere cu 20 la sută a aportului de legume crucifere corespunde unei reduceri cu 40 la sută a incidenței cazurilor de cancer.
  • Un număr de 28 de porții de legume pe săptămână reduce riscul de apariție a cancerului de prostată cu 33 la sută, însă doar trei porții de legume crucifere pe săptămână reduc riscul de cancer de prostată cu 41 la sută.
  • Una sau mai multe porții de varză pe săptămână reduc incidența cancerului de pancreas cu 38 la sută.”
5 reţete de pateuri din legume şi leguminoase
Legumele, fructele, cerealele, apa, odihna şi căldura sunt vitale pentru sănătatea oamenilor. Astăzi voi scrie câteva reţete de pateuri din legume şi leguminoase (năut, linte, soia, etc.), foarte uşor de preparat, hrănitoare şi gustoase.
Noi vă recomandăm!
Salată de cartofi cu ridichii
Hrănitoare şi rapid de preparat, salata de cartofi cu ridichii este grozavă chiar şi de sărbători.
Pateu de ciuperci
Gustos şi rapid de preparat, pateul de ciuperci este meniul ideal pentru micul dejun.
Reţetă -  hrişcă cu legume
Gustoasă şi săţioasă mâncărica din hrişcă cu legume este foarte des gătită în Republica Moldova. Iată, în continuare reţeta Speranţei Cebanu din Chişinău.
3 rețete de chifteluțe cu soia, legume şi brânză
Am vie în memorie pregătirea pentru drumeții, pe care o făceau părinții mei, căci de cele mai multe ori chifteluțele de soia erau meniul prăgătit pentru astfel de ocazii sau sărățele cu susan.
Mâncărică de cartofi
Dacă vara ne place să savurăm o ciorbică răcoroasă sau o supa cremă de legume, în sezonul rece căutăm mâncarica caldă. Astăzi voi scrie una din rețeta mătușii Lucia, anume: mâncărica de cartofi, hrănitoare și rapid de pregătit.
Prăjituri din mei cu pastă de măceşe
Te lingi pe degete de bune ce sunt! Sănătoase şi gustoase, frumoase şi apetisante, prăjiturile din mei cu pastă de măceşe sunt numai bune de mâncat!!
Plăcinte cu legume
Se spune: “La plăcinte înainte, la război înapoi!”
Astăzi vă invit la plăcinte cu legume, delicioase și hrănitoare. Vine frigul și sunt de dorit plăcintele calde stând la gura sobei cu cei dragi. Se pot face diverse varietăţi de plăcunte cu legume, ca de exemplu: plăcinte cu varză şi mărar, plăcintă cu ciuperci şi ceapă, plăcinte cu cartofi şi morcovi, plăcinte cu vinete pane şi dovlecei, plăcinte cu conopidă sau cu brocoli etc.
Mere coapte
Iată-ne în plină toamnă, când în piaţă sunt fructe autohnone (prune, mere, pere, nuci, piersici, etc.) şi exotice (ananas, mango, banane, lămâi, kiwi şi altele). Vă invit astăzi la reţeta mea de mere coapte!
 
Uşor de făcut, gustoase şi bune pentru toţi cei mici şi mari, merele coapte sunt o alternativă grozavă pentru a servi oaspeţii.
Pagina: 123456
Created in 0.035 sec