• Rețete

  • 83 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Sirop de trandafiri de dulceață
Salutare tuturor! Cu toate că am avut parte de o primăvară capricioasă cu multe ploi, mi-am propus să vă scriu astăzi o rețetă de băutură răcoritoare din trandafiri de dulceață, excelentă pentru vremea caldă, iar dacă e frig se poate bea ca un ceai călduț.
Biscuiți cu nucă și cu fructe uscate - 5 rețete de post pentru sărbători
Salutare! Astăzi vă scriu câteva rețete de biscuiți cu nucă sau cu semințe – rețete de post.
Sarmale cu turmeric în frunze de potbal
Salutare tuturor!
Astăzi vă scriu rețeta mea de sarmale cu turmeric și frunze de potbal – rețetă de post. Este bine de știut că la sfârșitul lunii martie și până la jumătatea lunii mai, frunzele de potbal de un verde viu sunt grozav de bune pentru prepararea unor delicatese culinare fără egal datorită proprietăților benefice pentru sănătate, precum: rahitism la copii, afecțiuni ale aparatului respirator (tuse, pneumonie, guturai, etc.), afecțiuni dermatologice și gastrointestinale, dar și pentru detoxifierea rinichilor de metale grele – așadar îl întâlnim adesea, alături de ceaiul de coada calului sau de codița șoricelului, în ceaiurile recomandate celor care se luptă cu suferința provocată de infecții ale căilor renale.
5 Salate de varză pekin cu semințe de chia, cu boabe de năut sau de fasole roșie
Primăvara este cel mai bun moment pentru revitaminizarea organismului printr-o alimentație bogată în salate. Pentru a ne bucura de salate bune avem nevoie atât de legume proaspete (morcovi, sfeclă roșie, pătrunjel, varză, gulii, ridichii, etc.), ideal ar fi să le avem din propria cultură; cât și de câteva ustensile de bucătărie: castroane, cuțite, furculițe, linguri, răzuitoare, farfurii etc.
Astăzi vă voi scrie rețetele de salată cu varză pekin pe care le-a pregătit Speranța Cebanu, la Chișinău.
Noi vă recomandăm!
3 rețete de perișoare pentru ciorbă: tradiționale, cu nuci sau cu turmeric și ginseng
Vă salut!  Vă voi scrie astăzi rețeta de ciorbiță cu perișoare tradiționale – rețeta bunicii mele, Lencuța; căci dânsa a învățat- o pe mătușica mea să gătească așa de bine...
Alături de rețeta aceasta voi preciza și două variate de perișoare cu nuci și cu ginseng și turmeric,pentru cei care nu consumă perișoarele tradiționale...
Chifteluțe din spanac, ginseng și turmeric
Vă scriu astăzi ce am mai născocit în materie de retețe - chifteluțele cu spanac, ginseng și turmeric, pe care le-am pregătit pentru weekend-ul acesta.
5 remedii naturale pentru combaterea răcelii și a gripei
Ai nevoie de întărirea imunității și ești în căutare de noi remedii naturale pentru combaterea răcelii și a gripei? Dacă da, aici vei găsi rețete cu ghimbir, turmeric, miere și lămâie - remedii naturale benefice împotriva răcelii și a gripei.
Tort cu măr, ananas și zmeură – Tort Nastia
Bună ziua! Astăzi vă voi arăta tortul cu măr, ananas și zmeură, pe care l-am făcut anul trecut pentru aniversarea zilei de naștere a fetiței Anastasia.
Pentru anul acesta voi încerca ceva cu mango...
Promo non-stop!
Stafide aurii - 100 grame
Stafide aurii - 100 grame
Super Foods
2,20 lei
2,70 lei (-18,52%)
Musli Exotic 500g
Musli Exotic 500g
Super Foods
4,00 lei
8,00 lei (-50%)
Decorațiuni cu fructe trase în ciocolată
Decorațiunile cu fructe trase în ciocolată sunt foarte apreciate cu atât mai mult cu cât variația de fructe este mai mare, așadar putem face decorațiuni cu fructe uscate trase în ciocolată din pudră de roșcove (vezi modul de preparare al acesteia în articolul 10 rețete de ecler) sau putem folosi fructe proaspete ori un mix de fructe.
Clătite, tort de clătite 'Cușma lui Guguța'
Am făcut clătite clasice..., apoi am gătit si clătite cu mac în aluat.
Umplutura pentru clătite este din brânză de vaci, zahăr pudră și stafide. Apoi am pregătit și tort de clătite cu vișine - tort "Cușma lui Guguța", despre acesta sunt scrise mai multe detalii la sfârșitul acestui articol.
Rulade cu măr și nuci sau rulade cu mac și ciocolată din pudră de roșcove
Salut! Știți ce este o ruladă?
Rulada este o prăjitură ușor de preparat și foarte gustoasă, care poate fi umplută cu fel de fel de creme din semințe, nuci sau alte fructe, în funcție de ingeniozitatea fiecărei gospodine.
Salată de fasole roșie
Salutare! Astăzi ne vom aminti de beneficiile consumului de fasole și vom avea și rețete interesante...
Fasolea (poartă denumirea latină Phaseolus vulgaris, Familia Leguminoasae) este originară din Peru și a fost adusă în Europa abia după descoperirea Americii. Fasolea este bogată în proteine, hidrați de carbon, fier, potasiu, calciu, fosfor, cupru, nichel, cobalt și vitamine (B1, B2 și B3). Boabele de fasole sunt întrebuințate în alimentația oamenilor, în pregătirea anumitor rețete culinare: ciorbe, fasole bătută, iahnie de fasole și altele. Alimentele din fasole boabe, potrivit recomandărilor dr. George Pamplona-Roger sunt indicate în caz de constipație și în prevenirea cancerului de colon (datorită conținutului ridicat de celuloză), în hipertensiune (datorită conținutului scăzut de sodiu și ridicat de potasiu), în anemie și convalescență (datorită conținutului mare de fier 10,4 mg/100 g). Așadar, vă invit la rețeța mea de salată de fasole roșie, despre care soțul meu a spus că este foarte bună....
Pagina: 1234567
Created in 0.080 sec