Pere – 10 beneficii și proprietăți
O ladă de pere te ține bine pe picioare pe timp de iarnă și nu numi, te aduce mai aproape de cei dragi, chiar dacă ei îți sunt departe și te ajută să nu ai probleme cu vezica urinară și levuloza, adică fructoza pe care o conțin fac ca aceste fructe să fie recomandate pentru tratamentul diabeticilor.
Ce sunt perele?
Fie că sunt galbene, verzi sau maronii ca și cele din soiul Jambon, perele sunt fructele părului (Pyrus Communis, Familia Rosaceae).
Perele au conținut bogat de minerale și vitamine și sunt ușor laxative cu proprietăți benefice împotriva infecțiilor aparatului urinar, dar și împotriva reumatismului și a gutei.
10 Beneficii ale consumului de pere
1. Crude sunt adesea cel mai des consumate și previn constipația. Perele pot fi mai greu digerabile, unele având coaja mai tare, dar tocmai efectul diuretic este dat de elementele nutritive pe care le conțin perele în coaja lor și ajută împotriva constipației.
2. Hrană sănătoasă pentru sezonul rece. Perele pot fi preparate în gemuri, compoturi, sucuri sau deserturi diverse pentru sezonul rece. Exemplu de rețetă cu pere gătite în compoziția unui tort: Tort de toamnă cu foi de napolitană
3. Ceaiuri din frunze și coajă de păr pentru stimularea diurezei și calmarea febrei. De la păr sunt utilizate nu doar fructele, ci și frunzele și coaja pentru ceaiuri benefice în tratarea infecțiilor urinare, ale vezicii și ale prostatei, iar coaja părului era utilizată în combaterea febrei, când o persoană era foarte răcită se făce în medicina tradicională chiar și masaj cu țuică din prune.
4. Lemn pentru foc când părul s-a uscat. După un anumit număr de ani se întâmplă ca pomi să se usuce și să fie tăiați pentru foc sau pentru mobilă dacă lemnul respectivilor pomi putea fi prelucrat pentru așa ceva.
5. Mix-uri cu perele uscate pentru orice sezon! Perele pot fi utilizate și deschidratate atât pe timp de iarnă în alimentație, la micul dejun cu cereale sau chiar și în sezonul cald. Perele uscate intră în compoziția mix-urilor de fructe uscate foarte bune atât în sezon rece, dar și pe timp de vară pentru hrană.
6. Perele sunt benefice pentru tratarea hipertensiunii arteriale! Doctorul George Pamplona – Roger recomandă consumul de pere în cartea „Sănătate prin alimentație”și scrie că sunt benefice pentru sănătatea arterelor.
7. Curele cu suc de pere te salvează de obezitate! Când nu știi ce să mai faci ca să dai jos kg în plus, atunci e bine să-ți faci timp pentru curele cu limonadă și cu cele din pere care sunt eficiente datorită acțiunii lor depurative și diuretice.
8. Scapă de supărările provocate de boli ale vezicii urinare sau ale prostatei cu un consum regulat de suc de pere! Perele au un conținut bogat de potasiu și este foarte săracă în proteine și sodiu, așadar sunt grozave în lupta împotriva infecțiilor renale.
9. Te scapă de excesul de acid uric! Consumul de pere este benefic pentru detoxifierea organizmului de excesul de acid uric datorat unei diete cu multă carne.
Așadar vrei să te bucuri de sănătate cu un consum bogat de mere și pere?!
10. Perele te ajută să-ți menții suplețea și tinerețea organismului. Îmi amintesc de un basm care îmi plăcea când eram copil despre tinerețe fără bătrânețe și adeseori mă întrebam dacă chiar poate exista așa ceva. Eu știu că tinerețea trebuie menținută cânt mai mult cu putință și asta se poate realiza prețuind sănătatea și chibzuind bine alegerile pe care le facem inclusiv în ceea ce consumăm, gândim și acționăm. Alegem să consumăm fructe, ne vom bucura de vitamine și nutrienți sănătoși, dacă consumăm coca-cola și ne plac dulciurile și alte lucruri nesănătoase, atunci vom avea fel de fel de suferințe.
Vă invit la un consum echilibrat de fructe, de legume, de cereale pentru a avea putere și sănătate în oase!
Atenționare!
Pentru cei care nu pot digera coaja tare a perelor există posibilitatea ca acestea să fie consumate făcute piure prin mixare. Acest proces de mixare pentru fructele și legumele tari este eficient și în cazul hranei bebelușilor sau a celor cu probleme dentare și care sunt împiedicați în procesul de masticație.
Comentarii