Coșulețe din aluat cu fructe

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac coșulețele din aluat încărcate cu fructe? Astăzi am să vă invit, dragi cititoare și stimați cititori ai acestui blog, să descoperiți încă o creație culinară nespus de bună și foarte apetisantă, coșulețele din aluat cu fructe.

Coșulețe din aluat cu fructeFie că se dorește un aluat cu semințe sau un aluat aromat cu zahăr vanilat sau poate un aluat făcut cu fulgi de drojdie, ceea ce face diferența dintre coșulețele cu fructe va fi clar preferința gospodinei care le pregătește, dar și ingredientele alese pentru reușita aluatului din care vor fi modelate coșulețele cu fructe.

Aluatul din care am făcut coșulețele ornate cu fructe este același pe care l-au folosit și pentru blatul de pizza, iar feliile de prune, de măr și de caise fac deliciul acestor coșulețe cu fructe.

Coșulețe din aluat cu fructeSe pot face și combinații de fructe pentru aranjarea coșulețelor cu fructe, iar dacă se dorește ca aceste coșulețe să fie de culoare galbenă sau ușor maronie, atunci aluatul din care se pregăteșc coșulețele cu fructe va trebui să aibă printre ingrediente și puțin turmeric ( acesta dă nuanța de galben intens) sau pudră de roșcove dacă se dorește nuanța de maron pentru coșulețele cu fructe.

Pentru a spori savoarea coșulețelor cu fructe, se poate ca înainte de ornarea cu fructe a fiecărui coșuleț, să se ungă partea de aluat din interiorul fiecărei forme de coșuleț cu puțină dulceață de trandafir cu nucă măcinată sau cu dulceață de căpșuni ori fructe de pădure. Excelent de bune sunt dacă se folosește pentru ungerea coșulețelor din aluat și cremă de curmale cu pudră de migdale, apoi se pot umple coșulețele chiar și cu bucăți de smochine, cu merișoare sau bucăți de kiwi.

Coșușeț din aluat și caiseÎn imagini sunt coșulețe cu fructe pe care le-am pregătit din aluatul rămas de la spiralele mele cu semințe, iar timpul pentru coacere este de maximum 10 minute; cuptorul să fi fost anterior preîncălzit timp de 15 minute.

Coșuleț  cu fructe și spirale cu semințeCoșulețele din aluat încărcate cu fructe pot fi modelate cu mărimi diferite după cum dorește fiecare gospodină. Eu am ales să pregătesc niște mini coșulețe cu fructe și vă mărturisesc că au dispărut repede din farfurie…

Vă doresc tuturor sănătate multă și multă fantezie la modelarea coșulețelor cu fructe!