• Ana-Maria

  • 108 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Tort cu fructe si ciocolată din pudră de roșcove
Pentru aniversarea zilei de naștere a fetiței mele am pregătit un tort grozav cu fructe și ciocolată din pudră de roșcove. Pudra de roşcove este un îndulcitor natural foarte sănătos, având capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge. Roşcovă conţine fibre, care ajută la reglarea în mod natural a nivelului zahărului din sânge, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat. Sunt sigură că veți vrea și voi o porție de tort cu fructe și ciocolată din pudră de roșcove, așa ca să-l degustați…
Sărăţele cu chimen
Sărăţelele cu chimen sunt crocante şi pot fi consumate de cei mici sau de cei mari, la un picnic cu prietenii. Sărăţelele cu chimen sunt recomandate mai ales când există disconfort al stomacului, căci se ştie foarte bine că seminţele de chimen sunt eficiente pentru calmarea colicilor intestinale şi pentru stimularea funcţiilor gastrice, balonări, etc. Datorită proprietăţilor sale de stimulare a lactaţiei, chimenul este recomandat şi femeilor care alăptează.
 
Chifle cu seminţe de in, de susan şi mac
Chiflele cu seminţe de in, de susan şi mac sunt uşor de făcut, foarte hrănitoare şi pot fi servite chiar şi în drumeţie.
Anastasia, fetiţa mea de doar 5 anişori, ştie să facă pâinici cu seminţe de in, de susan şi mac. Îi place să modeleze, cu mânuţele ei mici, aluatul pentru prăjituri sau pâine. Sunt fascinată de creativitatea şi pasiunea ei pentru modelarea diferitelor forme din cocă, care după coacerea la cuptor sunt frumos rumenite, gustoase şi apetisante.
Usturoi - 10 beneficii picante!
Usturoiul (Alium sativum) este o plantă cu origine mediteraneană, foarte cultivată în toate județele din țara noastră. De la usturoi se folosesc bulbișori (căței) care sunt întrebuințați în gastronomie la prepararea multor mâncăruri (de la tradiționalul mujdei de usturoi folosit la fripturi până la siropul de usturoi folosit pentru tratarea bolilor renale, iar infuzia cu 10 g usturoi/100 ml apă este benifică în combaterea viermilor intestinali).
Noi vă recomandăm!
Rozmarin - 10 beneficii pentru sănătatea ta!
Rozmarinul (Rosmarinus officinalis, familia Labiatae, plantă mediteraneană, căreia îi place lumina și căldura) face parte din grupa plantelor aromatice, ce nu depășește înălțimi cuprinse între 100 – 150 cm; cu frunzulițe înghesuite pe tulpină, care înflorește în aprilie – mai, iar florile sunt de culori diferite în funcție de specie: fie albe, fie roșii închis sau albastre.
 
De la această plantă se folosește ca și condiment savuros pentru mâncăruri sau diverse ciorbe frunzele uscate de rozmarin, însă planta întreagă poate oferi multiple beneficii pentru sănătate, având o gamă întreagă de întrebuințări.
Menta - ce beneficii ascunde?!
Frumoasă la culoare și la miros, menta (Menta spicata, Familia Lamiaceae) este o plantă perenă apreciată pentru proprietățile uimitoare pe care le are. Menta crește pe solurile bogate în humus și nu mai sus de 1000 m altitudine.
Folosită fie uscată, fie sub formă de ceaiuri, fie proaspetă în sucuri și siropuri sau macerată pentru tincturi menta are multiple întrebuințări pentru sănătatea oamenilor și a animalelor.
Ceai de gălbenele
Pentru foarte mulţi dintre noi cu siguranţă gălbenele (denumirea latină: Calendula officinalis, Fam. Compositae) ne sunt cunoscute; le-am văzut poate prin grădini la ţară sau poate la piaţă puse la vânzare de vreo bătrânică...
Ceai de sunătoare
Pojarnița, după cum este denumită popular sunătoarea (Hypericum perforatum, Familia Hypericacae), plantă ce atinge 60 de cm înălțime, se remarcă prin coloritul galben al florilor ei, dar și prin puterea de crește mai peste tot prin câmpii și dumbrăvi, pe dealurile cu iarbă deasă sau prin poienițele din păduri.
Ceai de soc
De la soc (Sambucus nigra L.- Fa milia Caprifoliaceae, arbore ce creşte prin grădini, pe lângă garduri sau pe marginea păduricilor de la câmpie, deal sau în zona subcarpatică) se folosesc frumoasele lui flori (Flores Sambuci), care cresc în mănunchiuri de culoare alb – gălbuie; coaja şi fructele (Fructus Sambuci) în diferite boli sau ca materie primă pentru prepararea delicateselor culinare: dulceţuri, siropuri, marmelade.
Ceai de salvie
Popular, cunoscută sub denumirile jaleşul-de-grădină sau jaleş, salvia este o plantă medicinală ce poate atinge 80 cm înălţime, cu flori albastre - violet, cu frunze dinţate fin şi puternic aromate, puţin amare la gust. Atât frunzele cât şi vârfurile florale sunt recoltate pentru ceaiuri.
Ceai de coada calului
Interesantă denumire!!!
Există în lumea plantelor medicinale un trio - așa îmi place să-l numesc, anume: trioul cozilor (coada șoricelului, coada calului și coada racului).
Coada calului (Equisetum arvense – Familia Equisetaceae) este o plantă perenă, căreia îi plac locurile argiloase și umede. În unele zone ale țării, coada calului este denumită: brăduleț, barba-ursului, barba-sasului, coada iepii, iarbă-de-cositor, părul-porcului sau codîie.
Ceai de coada șoricelului
Știu că această denumire de plantă vă face să zâmbiți sau chiar să râdeți, dar să știți că nu e "o supă din cuie de lemn" ca-n una din povestirile lui Andersen, ci chiar este o plantă medicinală autentică, autohtonă.
Cu siguranță ne este cunoscută inflorescența ei albă, căci o putem vedea cum crește pe marginea drumurilor și pe locuri necultivate din zona de câmpie sau în zona subcarpatică.
Coada șoricelului cunoaște și alte denumiri, precum: alunele (în Banat) sau sorocină (în alte părți ale țării).
Pagina: 12345...9
Created in 0.040 sec