• Leguminoase

  • 5 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Fructe, legume, flori și păsări - 5 recreații cu desen pe asfalt
Bună ziua! Astăzi am să vă arăt fructele, legumele, florile desenate pe asfalt – un joc educativ făcut pe timp de vară, când copilașii sunt în vacanță de vară. Desenarea fructelor, al legumelor și al florilor este un exercițiu de creație care poate fi realizat  pe o coală de hârtie, pe bucăți de lemn sau pe asfalt.
Laptele din nuci, cereale sau soia
În articolul Băuturi din fructe am punctat care sunt beneficiile consumului de sucuri din fructe; astăzi îmi voi îndrepta condeiul către valoarea nutritivă a băuturilor din nuci, cereale și leguminoase (soia).
 
Cei care au renunțat la consumul de lapte de origine animală, înlocuindu-l cu lapte din diverse nuci, știu foarte bine că aceasta ese o alegere lăudabilă și demnă de urmat.
 
Laptele din nuci, semințe, cereale sau din soia este ușor de preparat, foarte bun și hrănitor. În dieta vegană, laptele din nuci este foarte des utilizat pentru prepararea unor deserturi dietetice fără egal: înghețată din fistic sau migdale, budinci cu lapte de soia, frișcă din lapte de nuci, înghețată de soia, prăjituri cu aluat în componența căruia a fost folosit laptele vegetal, etc.
 
Năutul - beneficii și proprietăți
Năutul (denumirea latină Cicer arietinum, Familia Leguminosae) este menționat, de medicul George D. Pamplona-Roger, pe lista alimentelor care au proprietăți benefice pentru artere, precum: avocado, căpșunele, dovleacul, grepfrutul, guava, ignama, para, secara și semințele de floarea-soarelui.
 
Pentru a avea artere sănătoase este imperios necesar să ne hrănim sănătos pentru a ajuta organismul să lupte cu inamicul de temut al arterelor, anume: colesterolul. Așadar consumul alimentelor amintite în paragraful anterior duce la scăderea colesterolului și menținerea acestuia la nivel normal.
 
Foarte sățios și energetic, năutul este un aliment bogat în fibre, cu efecte benefice organismului în combaterea constipației, în prevenirea arteriosclerozei, în scăderea nivelului de colesterol din sânge, în sarcină (cantitatea mare de folați ajută fătul să se dezvolte armonios din punct de vedere mental, prevenind defectele sistemului nervos).
Fasole - beneficii și rețete
Fasolea (poartă denumirea latină Phaseolus vulgaris, Familia Leguminoasae) este originară din Peru și a fost adusă în Europa abia după descoperirea Americii.
 
Fasolea este de mai multe feluri: albă, tărcată, roșie, neagră, fasole cu ochi negri, Haricot, Lima și altele. În funcție de sortiment diferă și gustul, și timpul de fierbere a boabelor.
Noi vă recomandăm!
Soia - beneficii și proprietăți
Soia este unul dintre cele mai valoroase alimente care intră în hrana omului, fiind un produs de bază atât în bucătăria chineză, cât și în cea japoneză de sute și chiar mii de ani.
 
Soia (latină: Glycine max) este o plantă erbacee din familia botanică Leguminoasae, din care mai fac parte și fasolea, năutul și lintea.
Created in 0.047 sec