Fructe, legume, flori și păsări - 5 recreații cu desen pe asfalt

0 Comentează
Share:
Bună ziua!
Astăzi am să vă arăt fructele, legumele, florile desenate pe asfalt – un joc educativ făcut pe timp de vară, când copilașii sunt în vacanță de vară. Desenarea fructelor, al legumelor și al florilor este un exercițiu de creație care poate fi realizat  pe o coală de hârtie, pe bucăți de lemn sau pe asfalt.
Mărul, fructul preferat - desen pe asfalt

Iată mai jos sunt creațiile Anastasiei, fetița mea, dar și ale celor care au participat activ prin desenarea pe asfalt a fructelor și a legumelor preferate.

1. Coșul cu fructe printre flori– desen pe asfalt

Coșul cu fructe printre flori, desenat pe asfalt de Anastasia - este foarte bine realizat, cu multă implicare creativă și acesta este evidentă prin îmbinarea plăcută a culorilor și formelor fructelor desenate: ciorchine de strugure, caisă, măr, căpșună și banană.

Coșul cu fructe printre flori - desen pe asfalt

Alții au preferat să deseneze coșurile cu fructe chiar pe masă, ca atunci când vine gospodina cu toate cumpărăturile de la piață și le așează în bucătărie pe masă...

2. Fructele - desen pe asfalt

Să vedem ce alte fructe au mai desenat copilașii!!!

În următoarea imagine avem un desesate un măr și o pară.

Voi copii puteți încerca cu creta colorată să faceți și o prună după cum doriți!

Măr și pară - desen pe asfalt

Pe asfaltul din fața casei ne putem juca și putem învăța denumirea în engleză sau franceză a fructelor desenate de cei mici. Vă asigur că astfel copilașii vor reține cu plăcere jocul educativ de învățarea a fructelor într-o limbă străină.

3. Fructele și legumele - desen pe asfalt

Fructele și legumele desenate pe asfalt de copilașii noștri sunt ușor de recunoscut, căci în fotografia desenului nostru se poate vedea un pepene verde, o vânătă foarte bine conturată, o roșie și un castravete.

Legume -desen pe asfalt

Se pot desena pe asfalt și alte legume, ca spre exemplu: cartofi, ardei, ceapă, gulii sau altele.

4. Căsuța și pomul cu fructe – desen pe asfalt

Iată mai jos căsuța și pomul cu fructe desenat de micuța mea.
Căsuța și pomul cu fructe - desen pe asfalt

Un astfel de exercițiu de creație este minunat căci permite desenatorilor ca-n spațiul de asfalt rezervat fiecăruia să reprezinte grafic imaginile pe care și le-au conturat în minte.

5. Păsări și fructe – desen pe asfaltul

Păsărea cu al ei cuib cu ouă desenată pe asfalt alături de fructele pe care vrea să le mănânce – tematică interesantă de joacă împreună cu cei mici! Creativitatea și originalitatea micuților vă va surprinde sper plăcut...

Păsări și fructe - desen pe asfalt

Imaginile jocului educativ de astăzi v-au fost prezentate și ziua noastră de joacă a fost una cu succes. Am văzut talentul și răbdarea în a finaliza frumoasele desene pe asfalt; așadar vă invit dragi cititori, care aveți copilași, să profitați din plin de zilele frumoase de vară și să vă antrenați micuții în a desena mai bine pe asfalt fructele, legumele, florile și păsările preferate.

Vacanță plăcută!