Chifteluțe din hrișcă și legume

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac chifteluțele? Astăzi vă scriu o rețetă inedită de chifteluțe din hrișcă și legume, pe care le-am pregătit la începutul lunii, la un ospăț culinar și chiar au fost grozav de bune. A fost pentru prima dată când am pregătit chifteluțe din hrișcă cu legume și mi-a părut super interesant rezultatul obținut din ingredientele mai jos precizate. Chifteluțele cu hrișcă și legume au dispărut repede din farfurie!!!

Chifteluțe din hrișcă și legume

Ingrediente pentru chifteluțele din hrișcă și legume

Compoziția de chifteluțe și legume arată ca în imaginea de mai jos și este ușor de pregătit, în aproximativ 30 de minute! Încercați și vedeți cât sunt de bune chifteluțele din hrișcă și legume!

Chifteluțe din hrișcă și legume

  • 450 g de hrișcă fiartă,

  • 400 g broccoli fiert fiert într-un litru de apă și tăiat mărunt,

  • 2 cepe potrivite,

  • 2-3 căței de usturoi,

  • puțină țelină rasă,

  • sare după gust,

  • 1-2 lingurițe de turmeric,

  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline,

  • 2 -3 cartofi fierți,

  • puțină făină ca să omogenizeze bine compoziția,

  • 2 legături de pătrunjel verde bine spălat și tăiat mărunțel.

 

Mod de preparare pentru chifteluțele din hrișcă și legume

Ingredientele deja menționate se amestecă bine într-un vas de yena sau de inox, iar după ce se formează chifteluțe de mărime medie, se dau prin puțină făină și se pun în tigaie cu puțin ulei, la foc potrivit și se întorc repede și pe o parte și pe alta, pentru a se rumeni puțin.

Chifteluțe din hrișcă și legumeSe iau de pe foc și se pun un pic la răcit, apoi se pot consuma ca atare cu jumătăți de chifle sau cu o porție de piure de cartofi ori cu paste sau cu orez și ketchup.

Mult succes la gătit de chifteluțe din hrișcă și legume și poftă bună!