Prăjitură cu alune și cremă de cacao

0 Comentează
Share:

Era un proverb care spunea așa: La plăcinte înainte, la război înapoi! Astăzi nu vă scriu despre plăcinte, ci despre prăjitura cu alune și cremă de cacao, pe care o știm din rețetarul bunicii.

Hai să vedem ce ingrediente ne sunt necesare pentru a pregăti rețeta de prăjiturii cu alune și cremă de cacao!

Prăjitură cu alune și cremă de cacao

Ingrediente cu alune și cremă de cacao

Se spune că prăjitură ce arată bine îți lasă gura apă, dar nu e chiar așa!! Contează foarte mult din ce ingrediente este preparată, așadar pentru prăjitura cu alune și cremă de cacao, avem nevoie de ingrediente de calitate superioară:

  • Pentru foile de prăjitură se vor folosi următoarele ingrediente: făină de calitate superioară, praf de copt, un praf de sare, albușul bătut spumă de la 4-5 ouă, 4 sau 5 linguri de ulei de floarea-soarelui,

  • Cremă din cacao, zahăr și unt de cocos,

  • Alune mărunțite pentru de decorarea ultimului strat al prăjiturii.

Prăjitura cu alune și cremă de cacaoMod de preparare pentru prăjitura cu alune și cremă de cacao

Se pregătește un aluat fraged și se întind foi subțiri, care se coc la foi potrivit. Când s-au copt, se scot și se lasă la răcit, apoi se ung cu straturi de cremă de cacao, după care se continuă aranjarea staturilor de aluat și cremă până la cel de-al treilea strat de foaie de prăjitură peste care se adaugă crema de cacao, apoi se decorează cu bucăți de alune sau cu fulgi de migdale.

Vă dorim succes în prepararea prăjiturii cu alune și cremă de cacao!