Nucile pecan sunt niște fructe oleaginose, foarte bogate în nutrienți valoriși pentru sănătate (vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și fibre alimentare).
Nucile pecan sunt considerate, comparativ cu alte feluri de nuci, ca având cele mai puternice capacități antioxidante. Aceste nuci sunt în mod special bogate în una din formele vitaminei E numită gama-tocoferol.
Studiile desfășurate la Universitatea din Loma Linda (ULL) au scos în evidență faptul că antioxidanții găsiți în mod natural în nucile pecan pot să-ți întărească inima, ajutându-te să reduci riscurile de îmbolnăvire.
Aceste studii au relevat că, după consumarea nucilor pecan, nivelele de gama-tocoferol din organism s-au dublat, iar colesterolul rău (LDL) din sânge s-a diminuat, chiar și cu 33%. Iată ce a afirmat Dr. Ella Haddad, cercetător la ULL:
”Testele noastre au arătat că consumul de nuci pecan crește cantitatea de antioxidanți sănătoși din organism. Acest efect protector este important pentru prevenirea dezvoltării diverselor boli, precum cancerul sau bolile de inimă.”
Beneficiile consumului de nuci pecan
Inimă puternică! Nucile pecan sunt o bună sursă de acizi grași care sunt benefici în combaterea bolilor cardiovasculare. Acizii grași conținuți de nucile pecan scad nivelul colesterolului din sânge, iar cantitățile mari de acid linolenic au rolul de a diminua aglomerarea de celule roșii, ferindu-ne astfel de tromboze și de infarct miocardic.
Ajută digestia! Conținutul ridicat de vitamina A și vitamina E, precum și de fibre alimentare care se găsesc din belșug în nucile pecan este benefic pentru buna funcționare a digestiei, iar zincul din aceste nuci ajută la sinteza proteinelor, având un rol important în refacerea țesuturilor. Așadar 25 g de nuci (un pumn de nuci pecan) furnizează o mulțime de elemente nutritive esențiale pentru sănătatea organismului, iar consumul lor zilnic ne ajută să ne protejăm de o sumedenie de boli.
Controlul greutății corupului! Studiile au arătat că un consum regulat de nuci, așa cum sunt nucile pecan, este de ajutor la controlul greutății corporale. Acest efect, atât de dorit de foarte multă lume, se datoriează faptului că nucile - prin profilul benefic al grăsimilor, fibrelor și al proteinelor pe care le conțin – contribuie la instalarea rapidă a simțământului de sațietate, crescând totodată și metabolismul.
Sistem imunitar puternic! Nucile pecan sunt o sursă excelentă de mangan, un antioxidant puternic. Acest microelement contribuie la întărirea sistemului imunitar, protejând totodată celule nervoase de efectele negative ale radicalilor liberi. Un aport adecvat de mangan este vital pentru buna funcționare a sistemului nervos central și a creierului.
Normalizarea tensiunii arteriale! Magneziul conținut în nucile pecan contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Chiar dacă nucile pecan nu pot să vindice hipertensiunea arterială, totuși acestea pot să-și aducă aportul la scăderea acesteia. În plus, studiile au scos în evidență o reducere cu 9% a riscului de atac cerebral ca rezultat al unui consum de 100 miligrame de magneziu în fiecare zi. Nucile pecan, fiind o sursă bună de magneziu, pot să te ajute la obținerea tuturor acestor beneficii pentru sănătatea ta.
Sănătatea ochilor! Nucile pecan au un conținut bogat de minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu etc.), vitamine (A, B1, E), luteină (antioxidant puternic) și zeaxantină – o substanță benefică pentru piele și vedere.
Buna funcționare a sistemului nervos! Conținutul de tianină (vitamina B1) din nucile pecan furnizează energie organismului și întărește sănătatea sistemului nervos. Magneziul și potasiul din nucile pecan sunt minerale esențiale care contribuie la combaterea stresului și a oboselii, având un rol important în buna funcționare a mușchilor și în transmiterea stimulilor în sistemul nervos.
Sistem osos puternic și dinți sănătoși! 100 g nuci pecan conțin 70 mg de calciu, care ajută la întărirea oaselor și a dinților. Utilizate în aluaturile pentru fursecuri sau biscuiți cu semințe de susan și nuci sunt benefice și pentru sănătatea dinților. În plus, nucile pecan sunt o bună sursă de fosfor, un element care, împreună cu calciul, contribuie la sănătatea oaselor și a dinților. Fosforul este implicat în aproape toate reacțiile chimice fiziologice, fiind prezent în fiecare celulă din organism. Fosforul este important pentru bătaia regulată a inimii, fiind totodată esențial și pentru buna funcționare a rinichilor.
Valoare nutrițională – 28 grame de nuci pecan
calorii: 193
proteine: 3 g
grăsimi: 20 g (11, 4 g – acizi grași mononesaturați, 6, 1 g – acizi grași polinesaturați și doar 1, 7 g – acizi grași saturați)
Stocăm și/sau accesăm informații de pe dispozitivul dvs (cum ar fi module cookie) și prelucrăm date cu caracter personal (cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de dispozitiv) pentru scopuri precum: buna funcționare a site-ului, analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor.
În anumite cazuri nu ne bazăm pe consimțământ, ci pe interesul nostru legitim. Apăsați pe ”Opțiuni” pentru a afla care sunt acele cazuri și cum puteți obiecta. Aflați mai multe detalii și controlați modul în care sunt prelucrate datele dvs accesând în orice moment secțiunea Politica de Confidențialitate.
Apăsând pe ”Sunt de acord” vă exprimați consimământul cu privire la prelucrarea datelor dvs conform celor prezentate mai sus.
RECENZII