Scorțișoară măcinată - 200 grame

DESCRIERE
Beneficii și utilizări ale scorțișoarei
-
Stimulantă a circulației sanguine! Datorită conținutului de acetat cinamic, scorțișoara are proprietăți de stimulare a circulației sanguine, reducând vâscozitate trombocitelor.
-
Inhibator al bacteriilor! Scorțișoara are proprietăți anti-microbiene, luptând împotriva fungilor, a streptococilor, și chiar oprind înmulțirea candidozelor.
-
Aromoterapie – stimularea și relaxarea sistemului nervos! Amestecați 200 ml de ulei de măsline cu un vârf de linguriță cu scorțișoară măcinată și lăsați ca mirosul să fie ambientul camerei în care lucrați și veți observa că vă veți simți mult mai în formă, îndeplinindu-vă activitățile cu mai multă ușurință, mai ales sarcinile legate de atenție, în mod special pentru cei care suferă de anxietate.
-
Îmbunătățește digestia și ajută la slăbit! Scorțișoara reduce glicemia cu 20% și colesterolul, diminuând totodată și senzația de „gol în stomac”. Excelent de hrănitoare sunt budincile din orez, mere și scorțișoară măcinată sau tradiționalul orez cu scorțișoară pe care ni-l servea bunica când eram copii.
-
Întărește sistemul imunitar! Scorțișoara oferă multiple beneficii petru sănătatea trupul, fiind un puternic antioxidat în comparație cu alte mirodenii: lemn dulce, nucușoară, ghimbir, vanilie și altele.
- Vintilă Slonovschi, Plante cunoscute și totuși... necunoscute, Editura Ceres, 1984.
- Școrțișoara
RECENZII