Quinoa roșie
Quinoa este o recoltă de cereale cultivată pentru semințele sale comestibile. Este pronunțată KEEN-wah. Din punct de vedere tehnic, nu este o cereala, ci o pseudo-cereală. Două flavonoide care au fost studiate în mod deosebit sunt quercetina și kaempferol, ambele găsite în cantități mari în quinoa. De fapt, conținutul de quercetină din quinoa este chiar mai mare decât în alimente tipice de tip quercetină, cum ar fi afinele.
Quinoa roșie este o alegere nutritivă pentru persoanele care caută surse de proteine pe bază de plante. În plus, fibrele sale alimentare vă pot îmbunătăți digestia. De asemenea, conținutul său de fibre și proteine vă poate ajuta să vă simțiți mai satul decât alte cereale.
Nu are gluten – Quinoa albă, neagră sau roșie nu conțin gluten și sunt cele mai bune opțiuni, dacă doriți să creșteți valoarea nutrițională și antioxidantă a dietei dumneavoastră. Quinoa poate fi folosită ca alternativă de către persoanele care preferă o dietă fără gluten. Poate fi folosită în locul altor produse fără gluten, cum ar fi porumbul și cartofii.
Quinoa albă, roșie sau neagră poate fi consumată oricând – la micul dejun, prânz sau cină. Dar cel mai bine este să mănânci alimente sănătoase precum quinoa înainte de a merge la culcare. Induce somnul, deoarece relaxează mușchii, datorită conținutului ridicat de magneziu și proteine. „Se poate mânca una-două căni de quinoa gătită într-o zi”.
Dincolo de a fi delicioasă, satisfăcătoare și versatilă atât pentru preparatele sărate, cât și pentru cele dulci, quinoa este o cereală nutrițională care și-a câștigat pe bună dreptate locul în categoria superalimentelor.
Declarație nutrițională pentru 100 g:
Valoare energetică: 1494 kJ/354 kcal
Proteine: 14. 1 g
Carbohidrați: 57. 2 g
din care: zaharuri: 0 g
Grăsimi totale: 6. 1 g
Grăsimi saturate: 0. 7 g
Grăsimi mono-nesaturate: 1. 6 g
Grăsimi polinesaturate: 3. 3 g
Acizi grași trans: 0 g
RECENZII