Pudra din samburi de struguri este un produs 100% natural, fara aditivi sau conservanti, obtinut in urma degresarii partiale a semintelor de struguri. Degresarea si macinarea s-au facut exclusiv prin metode mecanice (la rece), nealterand proprietatile nutritive ale acestora.
Este de remarcat continutul ridicat de vitamine (A, C, B, D, E, P), minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, siliciu, fosfor, zinc, cupru, seleniu, iod, fluor), fibre, enzime, aminoacizi, acid tartric si citric. Aceste substanţe se găsesc şi în pulpă şi coajă, însă în cantităţi mult mai mici. Samburii de struguri sunt o sursa bogata de flavonoide (efect antioxidant puternic), fitochimicale, procianidine-resveratrol (agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C) si nu contin gluten. Prezenta flavonoidelor se leaga de sanatatea arterelor, capilarelor, ligamentelor, tendoanelor, a sistemului imunitar si a pielii, imbunatatind oxigenarea si nutritia tesuturilor. Resveratrolul previne oxidare celulara, principala cauza a imbatranirii premature; stimuland inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.
Quercitina(Q10), pterostilben, resveratrol şi acidul elagic adaugã alte efecte benefice, cum ar fi cel de protecţie antitumoralã şi de reglare endocrină, scad colesterolul rau si trigliceridele.
Seminţele de struguri au efect benefic in reducerea simptomelor insuficienţei venoase cronice ce poate produce dureri, oboseală, vene vizibile, umflarea membrelor etc.
Mod de utilizare: se foloseşte în cure sau preparate culinare precum salate, sosuri reci, iaurt sau in combinatie cu sucuri de fructe sau legume. Este ideală pentru sportivi, vegetarieni, vegani.
RECENZII