Mierea de rapiță este prima miere extrasă în anul apicol și primul cules masiv de nectar al albinelor, fiind și cea mai importantă hrană a albinelor pentru a-și reveni după iarnă.
Are o textură cremoasă, o culoare alb-gălbuie după ce cristalizează.
Mierea de rapiță conține minerale (Ca, Fe, Ph, K, Na) și vitamine (A1, B1, B2, B3, C, betacaroten) și are beneficii pentru sănătate și frumusețe.
Mierea de rapiță este un remediu în bolile renale, ale ficatului și pancreasului, ale sistemului cardio și circulator, respirator, în osteoporoză, reumatism.
Mierea de rapiță este recomandată și persoanelor cu activități intense și obositoare deoarece reduce stresul, previne depresia, anxietatea și insomnia. Distruge bacterii precum streptococul, stafilococul, și helicobacter pylori.
Datorită conținutului mare de vitamina E, mierea de rapiță este un ingredient des folosit în măștile cosmetice, previne îmbătrânirea pielii și-i menține elasticitatea și tonusul, oferindu-i nutrienți și strălucire.
Nouă ne place mierea de rapiță deoarece cristalizează cel mai repede dintre toate tipurile de miere, căpătând astfel o textură cremoasă care o face mai ușor de întins pe o felie de pâine unsă cu unt.
Ne place deoarece are gust de primăvară și de flori de pomi fructiferi din livezi care înfloresc în aceeași perioadă cu rapița sălbatică sau cu rapița de cultură.
Recomandări:
- Borcanele cu Miere de rapiță se păstrează închise, ferite de razele soarelui, îngheț sau surse de căldură.
- Procesul de cristalizare (zaharisire) a mierii naturale de albine este un proces firesc care ne dovedește autenticitatea acesteia.
- Chiar dacă este cristalizată, evitați să încălziți mierea de albine deoarece își pierde multe dintre proprietățile benefice.
- Înainte de consum sau de începerea unei cure sau tratament naturist cu miere, consultați medicul sau apiterapeutul pentru a primi indicații personalizate privind afecțiunile, alergiile, alimentația copiilor etc.
RECENZII