Faina de dovleac 500g

Faina de dovleac 500g
Preț: 8,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Producător:
Categoria: Altele

DESCRIERE

NU CONTINE GLUTEN!!!
Faina de dovleac este un produs 100% natural, fara aditivi sau conservanti, obtinut in urma degresarii partiale a  miezului de seminte de dovleac. Degresarea si macinarea s-au facut exclusiv prin metode mecanice (la rece), nealterand proprietatile nutritive ale acestora.Făina obţinută are o culoare verzuie, cu mirosul şi gustul specific seminţelor de dovleac.
Valori nutriţionale medii în 100g: Energie:305 kcal/1275KJ, grăsimi 14g.
Faina din seminte de dovleac este foarte bogata in proteine, fibre insolubile si uleiuri Omega 3 si Omega 6. Se stie ca fainoasele ingrasa datorita excesului de carbohidrati, glucide care ard repede si in scurt timp ne e foame din nou. Pudra proteica  sau faina de dovleac nu ingrasa si poate fi folosita in orice fel de aluaturi pentru a mari aportul de proteine si de fibre. Acest aport mare de proteine din faina din seminte de dovleac, canepa sau in aduce cu sine si satietate, nu ne mai este foame pe termen lung iar fibrele insolubile imbunatatesc tranzitul. Faina proteica poate fi presarata peste orice fel de mancare sau poate intra în compozitia unui shake concentrat pentru micul dejun: (ex:  fainade dovleac, apa, polen crud, miere, fructe proaspete sau congelate). Proteinele vegetale nu au colesterol si nu incarca arterele (spre deosebire de proteina animala). 
Faina din seminte de dovleac este recomandata în diferite produse de panificaţie ori patiserie precum: pâine, biscuiţi, chiar şi în pesto,  avand aceleasi proprietăţi ca şi seminţele întregi şi se poate consuma şi în amestec cu lapte şi cereale, iaurt, miere sau în diferite reţete culinare. Este  bine de ştiu, că în cazul în care înlocuim făina de grâu cu cea din seminţe de dovleac, putem adăuga un ou în plus faţă de cât cere reţeta, deoarece făina din seminţe de dovleac nu conţine gluten motiv pentru care aluatul este mai sfărmicios. O altă posibilitate ar fi ca doar o parte din cantitatea de făină dintr-o reţetă să o înlocuim cu făina din seminţe de dovleac.
Această făină bogată în proteine, vitamine şi minerale poate fi consumată de persoanele alergice la gluten sau cele care ţin diete vegetariene. Pe de altă parte consumul de făină de dovleac sau a seminţelor de dovleac, creşte aportul de fibre care ajută în reglarea tranzitului intestinal, fibrele nu sunt transformate în glucide, astfel că se menţine în limite normale valoarea glicemiei, fiind recomandat şi persoanelor diabetice. Făina de dovleac conţine vitamina E cu rol în prevenirea bolilor cardiovasculare, ajută buna funcţionare a creierului şi neutralizează radicalii liberi.
Femeile însărcinate şi copii pot consuma făina de dovleac, deoarece este o sursă de calciu, fier, magneziu, zinc etc. minerale importante pentru buna dezvoltare şi funcţionare a organismului, fiind totodată un antiparazitar natural.  
A se pastra in locuri intunecate si reci. Pentru a preveni rancezirea, dupa deschidere, faina de susan va fi depozitata in borcane sau cutii bine inchise.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Produse noi - Altele

Created in 0.029 sec