Rețete
- 79 articole
Pentru aniversarea zilei de naștere a fetiței mele am pregătit un tort grozav cu fructe și ciocolată din pudră de roșcove. Pudra de roşcove este un îndulcitor natural foarte sănătos, având capacitatea de a regla nivelul de glucoză din sânge. Roşcovă conţine fibre, care ajută la reglarea în mod natural a nivelului zahărului din sânge, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet zaharat. Sunt sigură că veți vrea și voi o porție de tort cu fructe și ciocolată din pudră de roșcove, așa ca să-l degustați…
Sărăţelele cu chimen sunt crocante şi pot fi consumate de cei mici sau de cei mari, la un picnic cu prietenii. Sărăţelele cu chimen sunt recomandate mai ales când există disconfort al stomacului, căci se ştie foarte bine că seminţele de chimen sunt eficiente pentru calmarea colicilor intestinale şi pentru stimularea funcţiilor gastrice, balonări, etc. Datorită proprietăţilor sale de stimulare a lactaţiei, chimenul este recomandat şi femeilor care alăptează.
Chiflele cu seminţe de in, de susan şi mac sunt uşor de făcut, foarte hrănitoare şi pot fi servite chiar şi în drumeţie.
Anastasia, fetiţa mea de doar 5 anişori, ştie să facă pâinici cu seminţe de in, de susan şi mac. Îi place să modeleze, cu mânuţele ei mici, aluatul pentru prăjituri sau pâine. Sunt fascinată de creativitatea şi pasiunea ei pentru modelarea diferitelor forme din cocă, care după coacerea la cuptor sunt frumos rumenite, gustoase şi apetisante.
Iată că a venit și primăvara și este bine să facem o cură de verdețuri și legume pentru detoxifierea organismului. Este știut că verdețurile au propriețăți benefice pentru sănătatea noastră.
De aceea vă propun câteva rețete de salate de primăvară cu verdețuri și legume. Acestea se consumă imediat după ce au fost pregătite alături de mâncăruri pe bază de: cartofi, fasole, orez, linte, soia, năut, etc.
Noi vă recomandăm!

Pizza este un fel de mâncare tradițional din bucătăria italiană, dar a ajuns să fie cunoscută și apreciată și de populațiile altor țări. La noi în țară cea mai populară este pizza pe vatră – preparată în diferite variante și mărimi:
-
pizza vegetariană (variante: cu pariveg – parizer vegetal, cu salată verde sau cu ciuperci, cu felii de roșii proaspete, bucăți de ardei copt, măsline feliate, boabe de porumb, ceapă și ciuperci, frumos aranjate pe blatul de pizza uns cu bulion și presărat cu semințe de susan și puțin oregano);
-
pizza cu pește ton (rețeta mea: un blat de pizza uns cu bulion și garnisit cu felii de roșii și ceapă, bucăți de ton din conservă, boabe de porumb și puțin cașcaval ras, iar după ce este scoasă din cuptor se adaugă și frunze de pătrunjel verde);
-
pizza cu piept de pui, care face subiectul nostru de astăzi.
De sărbătorile de iarnă, mama a gătit ceva cu totul special: ardei umplut cu orz.
Foarte gustos acest meniu şi foarte hrănitor.
Dudele negre sunt foarte gustoase şi sănătoase datorită conţinutului lor bogat în antioxidanţi, luteină şi zeaxatină, substanţe benefice pentru menţinerea sănătăţii oculare. La ţară, dudele sunt preţuite de copii şi gospodinele ştiu să facă din ele multe delicatese pentru ca în sezonul rece să aibă în cămară şi bunătăţi din dude.
Promo non-stop!


În România, făina de grâu reprezintă materia primă pentru industria de panificaţie; dar în alte locuri de pe glob pâinea poate fi în totalitate din făină de: secară, hrişcă, mei, orz, ovăz, psyllium – origină din India.
O făină bună, creativitate, timp şi pricepere sunt ingredientele ideale pentru a obţine o varietate de bunătăţi, precum: pâine cu seminţe, fursecuri cu nuci şi stafide, cornuri umplute cu gem de caise sau de prune, covrigi cu mac sau cu susan, plăcinte cu mere şi migdale sau cu dovleac şi bucăţele de curmale, brioşe, cozonaci cu stafide aurii şi mixt de nuci, clătite, aluaturi pentru pizza, etc.
Am avut plăcerea să particip la sărbătoarea secerişului, în 28.10.2017 – Târgovişte, ocazie în care cei prezenţi au mulţumit lui Dumnezeu pentru roadele obţinute în acest an; copiii au cântat vocal sau cu instrumente, iar la sfârşit au avut bucuria să servească din prăjiturile pregătite pentru ei. Atenţia mi-a fost atrasă de aspectul pâinii cu seminţe făcută de d-na Margareta Ilinca şi în cele scrise mai jos voi prezenta reţeta dânsei.
Săptămâna aceasta, fetiţa mea de numai 4 ani, Anastasia a gândit şi a făcut prima ei reţetă de tratament antitusiv pe bază de ridiche neagră, miere şi frunze de busuioc. Dacă obişnuiam să-mi tratez răcelile sau gripa cu sucul de la o ridiche neagră îmbibată cu miere şi lăsată peste noapte, Anastasia a venit cu ceva inovativ adăugând şi frunze de busuioc, care dau o aromă deosebită; iar beneficiile acestui amestec de ingrediente nu s-au lăsat prea mult aşteptate, căci durerea de gât s-a diminuat evident.
Ușor de pregătit și foarte hrănitoare, salata cu boabe de năut este gata în doar 15- 20 de minute.
Ingrediente
-
1/2 varză roșie,
-
240 g de boabe de năut sau conținutul unei cutii de 400 g de năut fiert,
-
2 -3 linguri de bulion de roșii sau o ceașcă de suc de roșii,
-
1 lingură de ulei de măsline,
-
o legătură de pătrunjel verde,
Ingrediente pentru 6 – 8 porții
-
1 salată verde mai mare,
-
250 g roșii cherry,
-
o legătură ceapă verde,
-
100 g măsline fără sâmburi,
-
1 cutie ciuperci,
-
50 g semințe de chia,
-
3 – 4 linguri fulgi de drojdie,
-
sare după gust,
-
1 lingură ulei de măsline.