• Rețete

  • 39 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Pateu de migdale cu măsline
1 avocado
200 g migdale
25 măsline fără sâmburi
4 – 5 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 ardei verde și 1 ardei roșu mare
2 roșii potrivite sau 2 – 3 linguri de bulion
1 linguriță busuioc
1 linguriță semințe de in mărunțite în râșnița de cafea
sare după gust
 
Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o pastă consistentă și fină.
Se așează compoziția într-un caserolă cu capac ermetic pentru a putea fi păstrată la frigider până în momentul servirii.
Se poate servi la micul dejun sau la masa de prânz ca aperitiv alături de bucăți de castravete și roșii proaspete.
 
Poftă bună!
Rețetă - Pastă de măceșe
Măceșele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe de pădure în familia mea. Să ieși din aglomerația orașului, într-o zi de toamnă însorită, la culesul de măseșe și porumbe împreună cu familia este o adevărată plăcere. Adierea vântului, fructe roșii pline te viață - simți că trăiești!
 
Iar pasta de măceșe este una din acele delicatese culinare pe care îmi place să le pregătesc pentru a avea cămara asigurată cu bunătăți pentru iarnă. Iată rețeta mea pentru pasta de măceșe.
Chiselul de fructe uscate – desert cu multiple beneficii pentru sănătate
Una dintre delicatesele rusești, dar întâlnită și în gastronomia scandinavă, este chiselul de fructe uscate (preparat culinar asemănător cu dulceața, dar cu deosebirea că fiertura fructelor se face cu o concentrație redusă de zahăr și se servește imediat datorită pericolului de fermentare; fie rece sau cald, decorat cu frișcă). Pentru prepararea acestui desert se pot folosi fie mere, cireșe uscate sau fructe de pădure.
 
Chiselul de fructe uscate nu este doar foarte delicios, ci are și proprietăți terapeutice fiind recomandat în cazul în care experimentați următoarele probleme de sănătate: gastrite hipoacide și hiperacide, constipație, dispepsie cu putrefacție (tulburare a digestiei), boli hepatice, colecistite (inflamații ale vezicii biliare), litiază biliară, afecțiuni ale inimii, nefropatii (afecțini ale rinichilor), hipertensiune, gută (boala provocată de depunerea sărurilor acidului uric în regiunea unor articulații care duce la paralizie) și altele.
Pagina: 1234
Created in 0.022 sec