• Rețete

  • 42 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Mic dejun cu hrișcă, nuci și semințe
Hrișca este un aliment sărac în calorii, însă bogat în elemente care ajută la reglarea greutății corporale. În plus, este și foarte sățios, ceea ce îți va reduce foarte mult pofta de a ”ciuguli” între mese. Pentru persoanele care au înclinații spre o alimentație sănătoasă acest aliment este cât se poate de recomandat.
Pateu de conopidă cu migdale și măsline
Obiceiul de a consuma legume cu regularitate este cât se poate de sănătos și binevenit. Cine ar putea să nege acest lucru?! Însă nu toate legumele au aceeași valoare nutritivă, unele legume fiind mai valoroase decât altele. Legumele crucifere - din categoria cărora face parte și conopida, alături de boroccoli, varză și ridichii - sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi incluse în dieta omului.
Ciorbă de fasole și cimbru
Cu fasole românul trece iarna. Cu fasole românul trece dealul. Cu fasole românul ia și Ardealul!
 
Ciorba de fasole nu este doar bună la gust, ci este și foarte nutritivă, concurând – de la egal la egal – cu carnea în ceea ce privește conținutul de proteine. Fasolea este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre alimentare, care aduc multiple beneficii pentru sănătate.
 
Ciorba de fasole are aromă și gust specific sortimentului de boabe din care este pregătită; cea pregătită din boabe de culoare mai închisă are gustul mai pronunțat și este mai ușor de digerat.
Pateu de migdale cu măsline
1 avocado
200 g migdale
25 măsline fără sâmburi
4 – 5 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 ardei verde și 1 ardei roșu mare
2 roșii potrivite sau 2 – 3 linguri de bulion
1 linguriță busuioc
1 linguriță semințe de in mărunțite în râșnița de cafea
sare după gust
 
Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o pastă consistentă și fină.
Se așează compoziția într-un caserolă cu capac ermetic pentru a putea fi păstrată la frigider până în momentul servirii.
Se poate servi la micul dejun sau la masa de prânz ca aperitiv alături de bucăți de castravete și roșii proaspete.
 
Poftă bună!
Noi vă recomandăm!
Rețetă - Pastă de măceșe
Măceșele sunt unele dintre cele mai îndrăgite fructe de pădure în familia mea. Să ieși din aglomerația orașului, într-o zi de toamnă însorită, la culesul de măseșe și porumbe împreună cu familia este o adevărată plăcere. Adierea vântului, fructe roșii pline te viață - simți că trăiești!
 
Iar pasta de măceșe este una din acele delicatese culinare pe care îmi place să le pregătesc pentru a avea cămara asigurată cu bunătăți pentru iarnă. Iată rețeta mea pentru pasta de măceșe.
Chiselul de fructe uscate – desert cu multiple beneficii pentru sănătate
Una dintre delicatesele rusești, dar întâlnită și în gastronomia scandinavă, este chiselul de fructe uscate (preparat culinar asemănător cu dulceața, dar cu deosebirea că fiertura fructelor se face cu o concentrație redusă de zahăr și se servește imediat datorită pericolului de fermentare; fie rece sau cald, decorat cu frișcă). Pentru prepararea acestui desert se pot folosi fie mere, cireșe uscate sau fructe de pădure.
 
Chiselul de fructe uscate nu este doar foarte delicios, ci are și proprietăți terapeutice fiind recomandat în cazul în care experimentați următoarele probleme de sănătate: gastrite hipoacide și hiperacide, constipație, dispepsie cu putrefacție (tulburare a digestiei), boli hepatice, colecistite (inflamații ale vezicii biliare), litiază biliară, afecțiuni ale inimii, nefropatii (afecțini ale rinichilor), hipertensiune, gută (boala provocată de depunerea sărurilor acidului uric în regiunea unor articulații care duce la paralizie) și altele.
Pagina: 1234
Created in 0.031 sec