• Rețete

  • 39 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Sarmale cu orez, nuci și migdale – Rețetă de post
Sarmalele fac parte din meniurile tradiționale românești, fiind foarte apreciate la nunți și cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an. Sarmale cu orez, nuci și migdale este o rețetă de post, care poate fi pregătită fie cu varză acră, fieu cu varză dulce (dar aceasta trebuie opărită în apă clocotită sau cu borș).
Un mic dejun sănătos, gustos și ușor de pregătit?!
Ești în căutare de idei?! Dorești să afli cu tot dinadinsul formula fericită a unui mic dejun sănătos, gustos și - dacă se poate - ușor de pregătit?! Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci dă-mi voie să te anunț că ai ”aterizat” în locul cel mai potrivit.
Prăjituri - steluțe cu semințe de susan
De sărbători prăjiturile din aluat, și nu numai sunt foarte des pregătite de gospodine. Steluțele cu semințe de susan sunt gustoase, apetisante și mult îndrăgite de cei mici...
Cataif cu fulgi de porumb și afine
Vă prezentăm mai jos rețeta pentru cataif din fulgi de porumb și afine.
 
Ingrediente
Noi vă recomandăm!
Plăcintă de gutui cu nuci și semințe
Este toamnă târzie. Ceea ce înseamnă că, în sfărșit, s-au copt și ultimele fructe ale toamnei - gutuiele. Profitând de ocazie vă prezentăm o rețetă pentru plăcintă de gutui cu nuci și semințe. Este pentru prima dată când am încercat această combinație. O bunătate!
Plăcintă cu dovleac, curmale și semințe
Rețetă pentru plăcintă cu dovleac, curmale și semințe.
Mic dejun cu mei, nuci, semințe și fructe uscate
Rețetă pentru un mic dejun care este ușor de preparat, pe bază de mei, nuci, semințe și fructe uscate.
Rețetă - Balabuște cu gem de prune și migdale
Ai auzit vreodată în viața ta de balabuște?! Eu am făcut pentru prima dată cunoștință cu balabuștele acum vreo 10 ani în urmă, atunci când am făcut o vizită peste Prut, în R. Moldova. Mi-au plăcut balabuștele, așa că am reținut rețeta. O rețetă, care așa cum vei vedea mai jos, este destul de simplu de urmat.
 
Ingrediente
  • 8 - 12 mere potrivite (în funcție de cât de multe balabuște dorim să facem)
  • câte 3 migdale pentru fiecare balabușcă
  • gem sau dulceață de prune
  • aluat de prăjituri
Rețeta - plăcintă cu mere și nuci
 Plăcinta cu mere și nuci este delicioasă, fiind un ”oaspete” frecvent în bucătăria mea. Și sunt sigură că nu doar în bucătăria mea...
 
1. Ingrediente pentru aluatul plăcintei
  • 15 linguri de făină de grâu (cât încape într-o cană de 300 ml)
  • o jumătate de cană de apă călduță (100 ml)
  • 13 linguri de ulei
  • 8 – 10 linguri de zahăr
  • 1 praf de copt
  • drojdie cât o nucă (sau 1 plic de drojdie uscată)
  • 1 linguriță cu esență de vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • o jumătate linguriță de sare
Mic dejun cu hrișcă, nuci și semințe
Hrișca este un aliment sărac în calorii, însă bogat în elemente care ajută la reglarea greutății corporale. În plus, este și foarte sățios, ceea ce îți va reduce foarte mult pofta de a ”ciuguli” între mese. Pentru persoanele care au înclinații spre o alimentație sănătoasă acest aliment este cât se poate de recomandat.
Pateu de conopidă cu migdale și măsline
Obiceiul de a consuma legume cu regularitate este cât se poate de sănătos și binevenit. Cine ar putea să nege acest lucru?! Însă nu toate legumele au aceeași valoare nutritivă, unele legume fiind mai valoroase decât altele. Legumele crucifere - din categoria cărora face parte și conopida, alături de boroccoli, varză și ridichii - sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care pot fi incluse în dieta omului.
Ciorbă de fasole și cimbru
Cu fasole românul trece iarna. Cu fasole românul trece dealul. Cu fasole românul ia și Ardealul!
 
Ciorba de fasole nu este doar bună la gust, ci este și foarte nutritivă, concurând – de la egal la egal – cu carnea în ceea ce privește conținutul de proteine. Fasolea este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre alimentare, care aduc multiple beneficii pentru sănătate.
 
Ciorba de fasole are aromă și gust specific sortimentului de boabe din care este pregătită; cea pregătită din boabe de culoare mai închisă are gustul mai pronunțat și este mai ușor de digerat.
Pagina: 1234
Created in 0.034 sec