• Rețete

  • 82 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Pate de fasole cu ginseng
Pate de fasole cu ginseng și cimbru este meniul zilei de astăzi. Eficiența în prepararea acestui meniu este garantată dacă ținem cont de un secret: când boabele de fasole fierb repede și bine înseamnă că nu avem de ce să ne facem griji, căci asta face diferența dintre o fasole nouă și una veche...
Eu am folosit o fasole roșie sau mai degrabă pestriță, pe care am primit-o cadou de la fratele meu și de la soția lui, cu ocazia sărbătorilor de iarnă; pot spune că este o fasole bună. Am fotografiat ca să vedeți ce frumoase sunt boabele de fasole roșie, pe care am gătit-o astăzi. Mulțumesc pentru darul vostru, dragilor! Iată ce pate de fasole cu ginseng peruvian și cimbru a rezultat din darul vostru...
Budinci din spaghete cu fructe și nuci
Îmi amintesc cu mare plăcere de pe când eram doar o copilă, cum pregătea mama mea budinca din spaghete cu nuci și cu stafide. Și nu doar aceste amintiri dragi mie m-au determinat să vă scriu despre budinci, ci și rețeta pe care am primit-o la sfârșitul acestui an de la Speranța Cebanu din Chișinău. Mulțumesc, Speranța pentru rețetă, este prima din articolul acesta...
10 rețete de ecler cu fructe și nuci
Ne apropiem vertiginos de sfârșitul anului și dorim să avem mesele îmbelșugate cu fructe și nuci, cu sarmale și multe alte delicatese culinare. Vă propun astăzi 10 rețete pentru ecler cu fructe și nuci pentru a avea sărbătorile mai frumoase alături de cei dragi...
Franzele cu seminţe
Franzelele cu semințe sunt foarte hrănitoare, gustoase și bune fie la drumeție sau consumate acasă, cu cei dragi. Mai mult chiar dacă copiilor din familie le place să modeleze cocă, atunci prepararea franzelelor cu semințe le va fi o adevărată distracție...
Noi vă recomandăm!
Tort de clătite cu dulceață, ananas și semințe
Excelent pentru sărbătorile de iarnă sau pentru a sărbători ziua de naștere a celor din familie - tortul de clătite cu dulceața sau gemul de fructe preferat este îmbogățit cu aroma semințelor de susan, de mac și de in. În continuare vă scriu cum pregătesc eu acest tort de clătite cu dulceață și semințe.
Tort de clătite cu legume și spanac
Tortul de clătite cu legume și spanac este cu adevărat foarte gustos. Am avut ocazia să mănânc o felie de tort cu clătite și spanac, cu mulți ani în urmă, când o prietenă foarte talentată în arta culinară m-a servit de ziua ei cu astfel de delicatesă. Mi-a plăcut foarte mult și de atunci și eu pregătesc așa ceva după rețetă proprie.
Clătite cu nuci și curmale
Doar cine nu a mâncat niciodată clătite, acela nu știe ce bune sunt! Clătitele cu nuci și curmale sau clătitele cu gem de fructe sunt delicatese speciale, care se servesc foarte des cu ocazia sărbătorilor de iarnă la francezi, mai exact pe 2 februarie au dedicat chiar o zi doar pentru clătite – La Chandeleur...
Acadele din fructe
Eu nu am întâlnit până acum vreun copil căruia să nu-i placă acadelele și pentru că tentația este mare și distracția e pe măsură atunci când acadelele din fructe sunt făcute chiar de cei cărora le place cel mai mult să le consume.
Promo non-stop!
Mâncare de conopidă
Dr. Joel Fuhrman, autorul cărții Superimunitatea (o carte pe care o recomand ori de câte ori am ocazia!), include legumele crucifere (conopidă, broccoli, varza, etc.)  în categoria superalimentelor. Iată ce spune dr. Joel Furman în cartea sa:
  • ”Legumele crucifere sunt de două ori mai eficiente decât celelalte alimente vegetale. În studiile pe populații, o creștere cu 20% a aportului alimentar de legume corespunde unei reduceri cu 20 la sută a incidenței cazurilor de cancer, însă o creștere cu 20 la sută a aportului de legume crucifere corespunde unei reduceri cu 40 la sută a incidenței cazurilor de cancer.
  • Un număr de 28 de porții de legume pe săptămână reduce riscul de apariție a cancerului de prostată cu 33 la sută, însă doar trei porții de legume crucifere pe săptămână reduc riscul de cancer de prostată cu 41 la sută.
  • Una sau mai multe porții de varză pe săptămână reduc incidența cancerului de pancreas cu 38 la sută.”
5 reţete de pate-uri din legume şi leguminoase
Legumele, fructele, cerealele, apa, odihna şi căldura sunt vitale pentru sănătatea oamenilor. Astăzi voi scrie câteva reţete de pate-uri din legume şi leguminoase (năut, linte, soia, etc.), foarte uşor de preparat, hrănitoare şi gustoase.
Salată de cartofi cu ridichii
Hrănitoare şi rapid de preparat, salata de cartofi cu ridichii este grozavă chiar şi de sărbători.
Pateu de ciuperci
Gustos şi rapid de preparat, pateul de ciuperci este meniul ideal pentru micul dejun.
Pagina: 1234567
Created in 0.052 sec