• Alimentație sănătoasă

  • 143 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Semințele de dovleac și beneficiile lor
Dovleacul (Cucurbita maxima, denumirea latină) ca și plăcintarul sunt plante agățătoare cultivate atât pentru fructul lor (ce poartă denumirea de bostan sau dovleac), cu utilizări multiple în prepararea anumitor specialități culinare: plăcinte, prăjituri, ștrudel, dovleac copt, supe creme cu dovleac, gemuri, tocane, etc., dar și pentru miezul delicios al semințelor lor care au proprietăți remarcabile pentru sănătatea oamenilor.
 
Semințele de dovleac sunt bogate în vitamine A, E, K, complexul vitaminic B, minerale (zinc, magneziu, calciu, potasiu, fier, mangan, fosfor, cupru), proteine, carbohidrați, acizi grași esențiali - nutrienți necesari pentru refacerea și menținerea echilibrului întregului organism.
Salată de cartofi cu maioneză de soia
Foarte hrănitoare, bună la gust și ușor de gătit, salata de cartofi cu maioneză de soia este gata în mai puțin de o oră.
 
Ingrediente pentru 4 - 5 porții
  • 1 kg de cartofi,
  • 2 ardei roșii murați sau 3 – 4 castraveți murați,
  • 1 ceapă tăiată mărunt,
  • 3 linguri de maioneză de soia,
  • 1 legătură de pătrunjel verde,
  • sare după gust.
Bomboane cu goji și nuci
În 15 minute putem pregăti bomboane de casă cu goji și nuci, foarte dorite de cei mici, mai ales când ne pregătim pentru sărbători sau pentru aniversarea zilei de naștere. Gustoase și foarte sănătoase datorită conţinutului bogat de nutrienţi pe care le conţin nucile și goji, ingrediente care măresc savoarea bomboanelor.
Mic dejun cu orez, fructe şi nuci
Vă propun o rețetă pentru un mic dejun sănătos și consistent, care este simplu de preparat și nu necesită prea mult timp.
Noi vă recomandăm!
Ceai din fructe exotice
Datorită substanțelor active pe care citricele le conțin, fructele exotice au fost apreciate și utilizate alimentar și în scopuri terapeutice la fabricarea ceaiurilor din fructe. Citricile conțin antioxidanți (vitamina C, A, flavonoizi, acid citric, malic, folic, minerale, etc.) și sunt consumate de regulă proaspete sau prelucrate sub formă de băuturi răcoritoarele, suc, compot, sirop, pastă, gem, jeleu. dulceață, ceaiuri, peltea, etc.
Mic dejun cu lapte și fulgi de porumb
Fulgii de porumb sunt foarte hrănitori și pot fi serviți la micul dejun cu lapte (de soia, migdale sau lapte prospăt de vacă, bine fiert și răcit înainte de a fi consumat). Acest mic dejun piate fi consumat și de copiii cu vârsta de peste 2 ani.
Frigărui de fructe cu ciocolată din pudră de roșcove și nuci
Veți avea nevoie de
  • fructe diverse (mere, pere, banane, kiwi, ananas, grepfrut roșu, etc)
  • cuțit, furculiță, lingură
  • tocător
  • bețe lungi
  • un ibric și o oală mai mare
  • foaie de copt,
  • hârtie de copt
  • ciocolată din: 250 g pudră de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g nuci (caju, migdale sau alte nuci) râșnite și 100 g zahăr vanilat.
Frigărui de fructe
Sănătoase și foarte apetisante, ideale pentru înfrumusețarea meselor cu ocazia zilelor de nașterea a celor mici sau mari. Ușor de pregătit într-un timp scurt, frigăruile de fructe pot aduce bucurie pe fețele celor dragi...
 
Veți avea nevoie de
  • fructe diverse (mere, pere, banane, ananas, kiwi, etc)
  • cuțit
  • tocător
  • bețe lungi.
Spanac cu fulgi de ovăz
Rețetă de spanac crud, hrană vie!
 
Ingrediente
  • 1 kg de frunze de spanac bine ales și spălat sub jet puternic de apă.
  • 3 ardei (unul verde și 2 roșii),
  • 500 g de roșii proaspăt decojite,
  • 1 linguriță de condiment vito,
  • 150 g măsline fără sâmburi,
  • 4/5 căței de usturoi,
  • 150 g de fulgi de ovăz.
Pateu de năut, migdale și caju
Ingrediente:
  1. o cutie de năut fiert,
  2. 150 g de migdale,
  3. 150 g de caju,
  4. un avocado,
  5. 5 roșii mari,
  6. 1 castravete potrivit,
  7. o legătură de pătrunjel,
  8. o legătură de mărar,
  9. 1/2 linguriță de sare,
  10. 1 lingură de ulei de măsline,
  11. 3-4 căței de usturoi mari,
  12. 2 linguri de lapte praf de soia.
6 mirodenii vindecătoare
Rosemary Gladstar, unul dintre cei mai respectabili fitoterapeuți, prezintă în cartea Ghid esențial - Plante medicinale importanța cunoașterii, a cultivării și a utilizării a 24 de plante medicinale (Aloe vera, brusture, gălbenele, mușețel, răcovină, păpădie, echinacea, soc, gențiană, păducel, lavandă, roiniță, lemn-dulce, nalbă – mare, lumânărică, urzică, ovăz, mentă, pătlagină, trifoi roșu, sunătoare, izma bună, valeriană și coada-șoricelului) și a 9 dintre mirodeniile și plante aromatice cele mai des folosite pe glob, anume:
  1. busuiocul (Ocimum basilicum),
  2. ardeiul iute (Capsicum annuum),
  3. scorțișoara (Cinnamomum),
  4. usturoiul (Alium sativum),
  5. ghimbirul (Zingiber officinale),
  6. rozmarinul (Rosmarinus officinalis),
  7. salvia (Salvia officinalis),
  8. cimbru (Thymus vulgaris) și
  9. curcuma (Curcuma longa – tumeric, originară din India și Asia de Sud).
Nu-mi pot reține uimirea și admirația pentru diversitatea de plante, mirodenii și fructe pe care Dumnezeu le-a creat ca să ne fie hrană vindecătoare pentru trup, minte și suflet.
Îmi voi îndrepta atenția către mirodeniile cultivate sau folosite cel mai des la noi în țara!
Pateu de năut
Foarte hrănitor și bogat în nutrieți, năutul este deseori folosit în prepararea pateurilor vegetariene.
Voi prezenta mai jos cum obișnuesc să pregătesc eu pateul de năut!
Pagina: 12345...12
Created in 0.110 sec