• Blog

  • 190 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
3 rețete de chifteluțe cu soia, legume şi brânză
Am vie în memorie pregătirea pentru drumeții, pe care o făceau părinții mei, căci de cele mai multe ori chifteluțele de soia erau meniul prăgătit pentru astfel de ocazii sau sărățele cu susan.
Mâncărică de cartofi
Dacă vara ne place să savurăm o ciorbică răcoroasă sau o supa cremă de legume, în sezonul rece căutăm mâncarica caldă. Astăzi voi scrie una din rețeta mătușii Lucia, anume: mâncărica de cartofi, hrănitoare și rapid de pregătit.
Prăjituri din mei cu pastă de măceşe
Te lingi pe degete de bune ce sunt! Sănătoase şi gustoase, frumoase şi apetisante, prăjiturile din mei cu pastă de măceşe sunt numai bune de mâncat!!
10 activităţi educative – jucării din castane şi alte materiale din natură
Creativitatea poate fi o manieră de joacă cu cei mici. Este grozav să-i poţi vedea pe copilaşii de grădiniţă, cum reuşesc să facă jucării din fructe uscate. Pentru un astfel de exerciţiu de creativitate sunt necesare: castane, ghinde, alune de pădure, frunze uscate de la diferiţi copaci şi pomi, fulgi de găină, sâmburi de avocado, flori uscate (creasta cocoşului, trandafiri uscaţi, flori de gălbenele şi de muşeţel, crenguţe de lavandă etc.), betişoare, lipici, păstăi uscate de fasole sau de salcâm, conuri, măceşe, ramuri de afin, flori de tei, tecuţe de castan, seminţe de frasin, coceni de porumb, matase de porumb, scobitori, muşchi, scoarţă de mesteacăn, crenguţe de merişoare, coajă uscată de la ananas, coajă uscată de banane, beţe de vanilie şi de scorţişoară, coji de nuci etc.
Noi vă recomandăm!
Plăcinte cu legume
Se spune: “La plăcinte înainte, la război înapoi!”
Astăzi vă invit la plăcinte cu legume, delicioase și hrănitoare. Vine frigul și sunt de dorit plăcintele calde stând la gura sobei cu cei dragi. Se pot face diverse varietăţi de plăcunte cu legume, ca de exemplu: plăcinte cu varză şi mărar, plăcintă cu ciuperci şi ceapă, plăcinte cu cartofi şi morcovi, plăcinte cu vinete pane şi dovlecei, plăcinte cu conopidă sau cu brocoli etc.
Activităţi educaţionale – desen cu fructe
Desenul este o artă practicată încă din vechime, fiind o reprezentare grafică a diverselor obiecte, persoane, utilaje, legume, fructe şi nu numai, dar şi o manieră plăcută de dezvoltare a creativităţii. Vă invit să vă bucuraţi desenând cu cei din familie sau cu prietenii. Toamna, anotimpul recoltării fructelor şi al legumelor, a fost deseori pensulată de marii artişti. Astăzi vreau să vă arat fructele desenate de mătuşa mea, Lucica.
Mere coapte
Iată-ne în plină toamnă, când în piaţă sunt fructe autohnone (prune, mere, pere, nuci, piersici, etc.) şi exotice (ananas, mango, banane, lămâi, kiwi şi altele). Vă invit astăzi la reţeta mea de mere coapte!
 
Uşor de făcut, gustoase şi bune pentru toţi cei mici şi mari, merele coapte sunt o alternativă grozavă pentru a servi oaspeţii.
Activităţi educative – fructe şi legume făcute de copii
Atelierele de creaţie sunt locurile în care se descoperă talentele şi se formează abilităţi practice şi artistice prin: arta quilinqu-lui, pictură, grafică, conceptul upcycling, origami, etc. Se ştie că prin jocul de creaţie copilul ajunge să-şi dezvolte imaginaţia, gândirea pozitivă şi starea de bine că a reuşit să creeze ceva nou şi frumos este un pas spre originalitate şi sănătate.
Tematica de astăzi are ca grup ţintă copilaşi de grădiniţă, iar tema dată este realizarea de fructe şi legume din plastină.
Terapie pentru sănătate – activităţi decorative cu flori şi fructe
Creativitatea îmbinată cu utilul este cea mai plăcută activitate care face bine celui ce realizează ceva frumos şi bun, dar şi celui ce priveşte frumosul realizat. Astăzi îmi voi îndrepta condeiul către activităţile de creaţie al decorurilor de nuntă şi nu numai, care au ca tematică natura statică: flori şi fructe.
Activităţi educative cu fructe, legume şi seminţe – terapie pentru sănătate
Cu această ocazie vreau să vă arăt frumoasele opere realizate de copii, dar şi de adulţi pe o tematică stabilită înainte de începerea concursului de creaţie, anume: Terapie pentru sănătate – creaţie cu fructe, legume şi seminţe. Activităţile de creaţie au avut loc anul trecut şi au fost realizate de copii şi adulţi.
Materiale puse la dispoziţie pentru copiilaşi: coli de hârtie, creioane de colorat, fructe, seminţe, etc.
Budincă cu coacăze
Hrănitoare, apetisantă şi rapid de preparat, budinca cu coacăze este excelentă atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari.
Tarte cu fructe
Tartele cu fructe, rapid de preparat, nu sunt doar apetisante, dar pot fi chiar o alegere excelentă pentru sărbătorirea unei ocazii deosebite.
Pagina: 12345...16
Created in 0.029 sec