• Medea Gavrilescu

  • 4 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Fructele uscate, calităţi nutritive.
Fructele uscate au multe calităţi nutritive, în primul rând pentru că pot înlocui cu succes fructele proaspete. În timpul procesului de uscare, conţinutul de apă din fructe este redus până la nivelul de 1 la 5.Conţinutul de glucide naturale adică zaharuri naturale(fructoza) creşte, în comparaţie cu fructele proaspete, de aproximativ cinci ori. 
Înainte de consum, fructele uscate se vor spală bine de mai multe ori, se vor aşeza într-o farfurie adâncă şi se vor acoperi cu apă. Vor fi lăsate în apă până când vor deveni moi, dar nu fescaite.Dacă apă nu a fost absorbită de fructe în totalitate, înseamnă că am turnat prea multă apă în farfurie. 
Fructele hidratate în acest fel vor fi păstrate la rece. 
Fructe uscate si nuci - combinatii
Probabil că v-aţi făcut un plan să mâncaţi mai multe nuci (şi bine aţi făcut) sau poate deja aveţi acest obicei format, însă apare o întrebare: cum să le mănânc (crude sau coapte)? cum să le combin?
Aş dori să va spun că eu chiar m-am confruntat cu această problemă. Nu ştiam cum să mănânc atâtea nuci într-o zi, nu-mi plăcea să le mănânc doar simple aşa că au început să fac experimente:)
Fructele uscate si nucile in alimentatie
Există oameni care au fost dispuşi să renunţe la vechiul stil de alimentaţie şi să mănânce mai multe fructe uscate, nuci, alune care să le ofere un plus de energie şi vitalitate; dar există şi extremă cealaltă care nu acepta să renunţe la vechile obiceiuri.
Hipocrate spunea: "Lasă hrană să-ţi fie medicament." Din fericire întâlnim tot mai multe dovezi ale faptului că hrană raw vegană şi consumul de nuci, migdale şi derivate ale acestora ne ajută să ne menţinem sănătatea fizică şi psihică.
Alimentația inteligentă
Pericolul cel mai mare pentru sănătatea noastră porneşte de la un stil de viaţă nesănătos şi, în primul rând, de la alimentaţia nepotrivită.
Noi vă recomandăm!
Created in 0.029 sec