• Floriana Iancu

  • 4 articole
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
Ardei umplut cu orz
De sărbătorile de iarnă, mama a gătit ceva cu totul special: ardei umplut cu orz.
Foarte gustos acest meniu şi foarte hrănitor.
Spanac cu fulgi de ovăz
Rețetă de spanac crud, hrană vie!
 
Ingrediente
  • 1 kg de frunze de spanac bine ales și spălat sub jet puternic de apă.
  • 3 ardei (unul verde și 2 roșii),
  • 500 g de roșii proaspăt decojite,
  • 1 linguriță de condiment vito,
  • 150 g măsline fără sâmburi,
  • 4/5 căței de usturoi,
  • 150 g de fulgi de ovăz.
Pateu de năut, migdale și caju
Ingrediente:
  1. o cutie de năut fiert,
  2. 150 g de migdale,
  3. 150 g de caju,
  4. un avocado,
  5. 5 roșii mari,
  6. 1 castravete potrivit,
  7. o legătură de pătrunjel,
  8. o legătură de mărar,
  9. 1/2 linguriță de sare,
  10. 1 lingură de ulei de măsline,
  11. 3-4 căței de usturoi mari,
  12. 2 linguri de lapte praf de soia.
Pateu de migdale cu măsline
1 avocado
200 g migdale
25 măsline fără sâmburi
4 – 5 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1 ardei verde și 1 ardei roșu mare
2 roșii potrivite sau 2 – 3 linguri de bulion
1 linguriță busuioc
1 linguriță semințe de in mărunțite în râșnița de cafea
sare după gust
 
Toate ingredientele se mixează în blender până se obține o pastă consistentă și fină.
Se așează compoziția într-un caserolă cu capac ermetic pentru a putea fi păstrată la frigider până în momentul servirii.
Se poate servi la micul dejun sau la masa de prânz ca aperitiv alături de bucăți de castravete și roșii proaspete.
 
Poftă bună!
Noi vă recomandăm!
Created in 0.032 sec