• Sănătate

  • 57 articole
Fără de o sănătate bună este destul de greu să te bucuri de frumusețea acestei vieți, nu-i așa?! Din păcate însă omul nu ajunge să-și prețuiască sănătatea la adevărata sa valoare decât după ce ajunge să o piardă. Există o vorbă la români: ”Cel înțelept învață din greșelile altora. Cel prost nu învață nici măcar din propriele sale greșeli!” Tu din ce categorie faci parte? Sper din toată inima că din categoria înțepților! Altfel probabil nu ai fi ajuns pe acest blog, deoarece pe fața acestui pământ există 1001 de lucruri care să-i distragă omului atenția de la lucrurile cu adevărat importante...
  • Ordonează-le după:
  • Articole pe pagină:
5 reţete de pate-uri din legume şi leguminoase
Legumele, fructele, cerealele, apa, odihna şi căldura sunt vitale pentru sănătatea oamenilor. Astăzi voi scrie câteva reţete de pate-uri din legume şi leguminoase (năut, linte, soia, etc.), foarte uşor de preparat, hrănitoare şi gustoase.
Lămâile – benefice în tratarea a peste 150 de boli
Mulți dintre noi folosim lămâie atunci când răceala sau gripa ne invadează căile respiratorii ale organismului nostru. Dar să fie lămâile benefice doar când suntem răciți sau gripați? Cu siguranță că ne sunt de folos și pentru alte afecțini ale sănătății... Care sunt acestea?!
Dr. Sorin Necula menționează, în cartea Sănătate și vindecare folosind stilul de viață edenic și remediile naturale, că lămâile sunt utilizate pentru tratarea a mai mult de 150 de boli, inclusiv boala malignă.
Activităţi educative – fructe şi legume făcute de copii
Atelierul de creaţie 5fructe.ro este locul în care se descoperă talentele şi se formează abilităţi practice şi artistice prin: arta quilinqu-lui, pictură, grafică, conceptul upcycling, origami, etc. Se ştie că prin jocul de creaţie copilul ajunge să-şi dezvolte imaginaţia, gândirea pozitivă şi starea de bine că a reuşit să creeze ceva nou şi frumos este un pas spre originalitate şi sănătate.
Tematica de astăzi are ca grup ţintă copilaşi de grădiniţă, iar tema dată este realizarea de fructe şi legume din plastină.
Imunitatea – o comoară neprețuită
Știm cu toți cât de important este să fim sănătoși mai ales când ne confruntăm cu o imunitate scăzută și avem nevoie de aer curat, de odihnă, de apă, de hrană sănătoasă cu legume, fructe, semințe, nuci și nu numai. Abia când suntem afectați de suferință fizică începem să ne preocupăm mai mult de sănătate sau poate nici atunci cum se cuvine…
Noi vă recomandăm!
Miez de nuca 500g
Miez de nuca 500g
Super Foods
16,50 lei
20,00 lei (-17,5%)
MUSLI CU ALUNE 500G
MUSLI CU ALUNE 500G
Super Foods
4,50 lei
8,00 lei (-43,75%)
7 idei pentru sporirea consumului de fructe și legume la copii
Știm cu toți că alimentația sănătoasă bazată pe cosumul de fructe și legume este vitală pentru sănătate. Este foarte cunoscut faptul că marea majoritate a copiilor mănâncă mai mult dulciuri decât fructe sau legume.
Sarmale cu turmeric în frunze de potbal
Salutare tuturor!
Astăzi vă scriu rețeta mea de sarmale cu turmeric și frunze de potbal – rețetă de post. Este bine de știut că la sfârșitul lunii martie și până la jumătatea lunii mai, frunzele de potbal de un verde viu sunt grozav de bune pentru prepararea unor delicatese culinare fără egal datorită proprietăților benefice pentru sănătate, precum: rahitism la copii, afecțiuni ale aparatului respirator (tuse, pneumonie, guturai, etc.), afecțiuni dermatologice și gastrointestinale, dar și pentru detoxifierea rinichilor de metale grele – așadar îl întâlnim adesea, alături de ceaiul de coada calului sau de codița șoricelului, în ceaiurile recomandate celor care se luptă cu suferința provocată de infecții ale căilor renale.
Menta - ce beneficii ascunde?!
Frumoasă la culoare și la miros, menta (Menta spicata, Familia Lamiaceae) este o plantă perenă apreciată pentru proprietățile uimitoare pe care le are. Menta crește pe solurile bogate în humus și nu mai sus de 1000 m altitudine.
Folosită fie uscată, fie sub formă de ceaiuri, fie proaspetă în sucuri și siropuri sau macerată pentru tincturi menta are multiple întrebuințări pentru sănătatea oamenilor și a animalelor.
Pătrunjelul - beneficii și utilizări
Pătrunjelul este o plantă benefică în prevenirea și vindecarea a peste 30 de afecțiuni de sănătate. Pătrunjelul este o sursă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare, contribuind astfel la menținerea sănătății persoanelor care au bunul obicei de a-l consuma cu regularitate.
 
Curiozități - știați că...
  1. Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât portocalele?
  2. Conține mai mult fier decât spanacul?
Promo non-stop!
Ciorbă de fasole și cimbru
Cu fasole românul trece iarna. Cu fasole românul trece dealul. Cu fasole românul ia și Ardealul!
 
Ciorba de fasole nu este doar bună la gust, ci este și foarte nutritivă, concurând – de la egal la egal – cu carnea în ceea ce privește conținutul de proteine. Fasolea este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre alimentare, care aduc multiple beneficii pentru sănătate.
 
Ciorba de fasole are aromă și gust specific sortimentului de boabe din care este pregătită; cea pregătită din boabe de culoare mai închisă are gustul mai pronunțat și este mai ușor de digerat.
Scorțișoara - beneficii
Scorțișoara (Cinnamomum zeylanica, familia Lauraceae) este un condiment apreciat atât pentru aromă, cât și pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului, din punct de vedere medical.
 
Scorțișorul este un copac exotic, înalt de 10 -15 m, cu frunze mereu verzi și oval – ascuțite care persistă mai mulți ani pe ramuri. Scorțișoara care se comercializează se obține în urma procedurilor de tăiere, de decojire și de uscare a ramurilor tinere ale scorțișorului.
 
După ce coaja ramurilor se usucă până devine de culoare cărămizie – roșiatică, urmează procedura de măcinare obținându-se scorțișoara măcinată care este ambalată în recipiente cu gramaje diferite.
 
Scorțișoara măcinată este bogată în nutrienți: minerale (calciu, mangan, fier etc.), fibre, acetat cinamic care reduce vâscozitatea trombocitelor.
10 condimente şi beneficiile lor
Condimentele proaspete sau uscate şi mirodenii din plante aromatice sunt utilizate pentru a îmbogăţi sau a condimenta supele, mâncărurile, ceaiurile sau băuturile. Aceste ierburi bogate în vitamine şi minerale permit o aromatizare variată şi fină a diferitelor preparate culinare.
 
Anason, fenicul si chimen sunt trei ierburi foarte asemănătoare în modul lor de creştere – le place căldura, iar semințe lor au o mulţime de utilizări datorită proprietăţilor lor benefice pentru sănătatea oamenilor. Seminţe de anason diferă de ale celorlaltor două plante, mai degrabă prin culoarea verzui-gri, iar prin zdrobirea seminţelor de anason se obţine o aromatizare mai puternică a deserturilor sau a produselor de panificaţie.
Usturoi - 8 beneficii uimitoare!
Consumul de usturoi este benefic în tratarea a peste 15 boli, dintre care unele greu vindecabile. Perseverența în alimentarea organismului cu nutrieți valoroși poate da randamentul dorit. O dietă bogată în fructe, legume, nuci, semințe și verdețuri menține sănătatea și vitalitatea în organism.
 
Usturoiul – un superaliment?!
Dr Joel Furman, autorul cărții Superimunitatea (o carte pe care o recomand cu toată căldura), a inclus usturoiul, alături de ceapă, în categoria superalimentelor. Iată ce spune dr. Joel Furman:
 
”Familia de legume a aliaceelor, care cuprinde ceapa, usturoiul, prazul, arpagicul, șalota și ceapa verde, conferă nu doar arome preparatelor tale; membrii ei contribuie și cu compuși anticanceroși, antiinflamatori și antioxidanți. Din negurile istoriei, omul a știut foarte bine că aceste alimente au valoare medicinală și le consuma zilnic. În perioada medievală, spre exemplu, oameniii știau că ceapa și usturoiul le ofereau protecție imunologică și îi ajutau să se însănătoșească mai repede în cazul în care făceau o infecție. Am pierdut obișnuința de a folosi alimentele ca medicamente, însă alimentele naturale potrivite sunt într-adevăr cele mai eficiente remedii pe cre le avem la dispoziție.”
Pagina: 12345
Created in 0.056 sec