Vreme rece în prima jumătate de Aprilie

0 Comentează
Share:

Iarna se luptă parcă să se mai rețină pe la noi, căci după câteva zile cu vreme bună s-a întors frigul și-a început să se așeze un strat de zăpadă peste case, pe garduri, pe pomii fructuriferi din livezile cu pruni (fie cu prune brune sau albe), cu nuci sau cu meri. Vor fi și temperaturi de minus câteva grade, dar semilunele cu gem și nuci și poveștile bunicului spuse la gura sobei ne bucură și ne ajută să uităm de vremea rece din prima jumătate de Aprilie!!!

Vreme rece în Aprilie

Copii și-au lăsat fructele de jucărie în zăpadă pe terenul de joacă, căci semilunele cu nuci și ceșcuțele cu ceai din plante medicinale sau din fructe de pădure, dar și cântatul l-a fluier al bunicului îi ține la căldură.

Vreme rece în prima jumătate din AprilieCe imagine dragă mie: stăm toți lângă sobă și bătrânul numai ce sfârșește de cântat și-ncepe a ne istorisi din isprăvile făcute de dânsul când era copil ori flăcău numai bun de-nsurat.

Ne-a povestit cândva, pe când afară fiscolea urât, cum a reușit dumnealui să scape de îngheț pe-o vreme rece din prima jumătate a lunii Aprilie pe când învăța ciobănitul.

Ehei, asta da meserie grea, de nu ai câini buni e vai și-amar!!!

Știți cum se mai spune: Bună e brânza mai cu seama când tânărul s-a deprins cu ciobănia!