Varză acră cu berbecuț

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă place varza cu bucăți de carne de berbecuț, pregătită la tavă mare și condimentată cu foi de dafin și puțin piper mozaic măcinat? În imagine se poate vedea și mămăliguța ce se poate comanda alături de porția de varză cu bucăți de carne de berbecuț.

Varză acră cu berbecuț

Ingrediente și mod de preparare pentru varza acră cu berbecuț

Varză acră cu berbecuțBucăți de carne de berbec bine curățate de pielițe și spălate se pun la fiert în 2 litri de apă clocotită și 2-3 linguri de ulei și se fierbe acoperită cu un capac până se înmoaie carnea. Varza acră se ține la apă caldă timp de 30 de minute dacă este prea acră, apoi se taie fâșii subțiri și se adaugă peste carnea fiartă. Varza acră și carnea de berbecuț se fierb împreună până se moaie bine varza și se condimentează cu piper și foi de dafin, se mai adaugă după preferință și suc de roșii, bucăți de morcov și ceapă tocate mărunțel și se fierbe până scade apa, apoi se pune la cuptor și se lasă până se rumenește varza pe deasupra.

Varza acră cu bucăți de berbecuț este foarte bună caldă cu mămăliguță.

Vă dorim sănătate și numai bine!