Varza – 5 beneficii

0 Comentează
Share:

Ce este varza? Lăsând într-o parte glumele cu varza, hai să aflăm ce este cu adevărat varza.

Ce beneficii oferă varza? Varza (Brassica Oleracea, denumire latină, Chou – franceză, Cabbage - engleză) este o plantă care face parte din Fam. Cruciferae.

Există o multitudine de soiuri de varză (albă, roșie, decorativă, varza creață de Milano, varză de Bruxelles, dar și broccoli, conopida și gulia fac parte din familia verzei și altele).

Varza - 5 beneficii

Beneficii al consumului de varză și moduri de utilizare

Varza se poate consuma fie crudă, în diverse salate, atât în sezonul rece cât și cald sau gătită în mâncăruri (varză la cuptor cu bucăți de carne, sarmale în foi de varză roșie sau albă, lasagne cu foi de varză, Hash Brows de varză – low carb, varză călită, etc.), ciorbe sau deserturi (exemple: plăcintă cu varză dulce, rulade cu varză dulce, varzari cu varză, etc.).

Varza - 5 beneficii

Varza – beneficii interne sau externe pentru o sănătate de invidiat!

Vrei să știi la ce e bună varza?! Atunci fi atent și ia notițe!!!

1. Consumul de varză crudă previne și stopează dezvoltatea tumorilor canceroase! Conținutul bogat în vitamine, minerale (potasiu – 246 mg/100 g) și substanțe anticancerigene (izotiacianați, monoterpene, indioli și sulfarafanul) fac ca varza să fie recomandată cu succes pentru prevenirea cancerului.

2. Rinichi sănătoși cu suc proaspăt de varză! Vrei să scapi de infecțiile renale și de cistită?! Este ușor – bea un pahar de suc de varză pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun și te poți bucura de sănătatea rinichilor, căci varza este foarte bună pentru deparazitarea și detoxifierea rinichilor.

Varza - 5 beneficii3. Scapă de accidente vasculare cu o cură cu varză! Varza se numără printre alimentele bogate în vitamina K – benefică pentru sănătatea vaselor sanguine, așadar nu uita de campionii conținutului de vitamina K și consumă-i mai des: spanacul, napul, varza, mazărea, trifoiul și frunzele verzi ale pătrunjelului.

4. Uită de durerile de stomac provocate de gastrite și de ulcere și tratează aciditatea gastrică cu suc de aloe, propolis și suc de varză! Când nu știi ce să mai faci de durere de stomac datorită unui ulcer pe care l-ai făcut pe fond de stres sau poate dintr-o greșită practică alimentară, atunci este timpul să faci o schimbare serioasă pentru sănătatea stomacului tău: un pahar de suc de varză zilnic (măcar 2 săptămâni) este suficient pentru ameliorarea durerilor de stomac și cicatrizarea lor, dar și o cană cu aloe este foarte eficientă, după ce ai aruncat biluța de propolis mestecată timp de o jumătate de oră.

Varza - 5 beneficii

5. Tratează tusea și inflamațiile amigdalelor cu mâncărică caldă de vază călită și mămăliguță! Varza conține multă vitamina C și este grozav de bună varza călită cu mămăliguță sau o ciorbă de varză, chiar te lasă durerile de gât și scapi de tuse, dacă mai bei și ceaiuri de plante (nalbă, lumânărică, cimbrișor sau muguri de brad), gata cu tusea!

Multă sănătate cu varză acră sau dulce!