Trandafiri din aluat cu fructe de pădure

0 Comentează
Share:

Ați văzut vreodată trandafiri din aluat cu fructe de pădure sau ați mâncat așa ceva? Astăzi avem un o nouă delicatesă culinară, anume: Trandafiri din aluat cu fructe de pădure.

Pentru prezentarea detaliată a procedurii de preparare a trandafirilor din aluat cu fructe de pădure (mure) sunt inserate imagini și sunt menționate ingredientele necesare pentru obținerea unui aluat pufos și de bună calitate, astfel încât să avem trandafiri din aluat cu fructe de pădure frumoși, gustoși și de neuitat de comsumat cu cei dragi la o ceașcă de ceai cu entuziasm.

Trandafiri din aluat cu fructe de pădure

Trandafiri din aluat cu fructe de pădure

Ingrediente pentru trandafiriii din aluat cu fructe de pădure (sirop de mure)

  • 500 g de făină

  • un pahar cu apă călduță pentru dizolvarea a 10 g de drojdie de bere

  • un vârf de cuțit de sare

  • un ou bine bătut pentru uns pe deasupra petalelor de trandafiri din aluat (vor avea astfel un aspect mai frumos, căci la coacere trandafirii din aluat cu fructe de pădure vor fi mai bine rumeniți).

  • o cană de ulei de floarea-soarelui sau de migdale

  • sucul de la 2 kg de mure

  • 25 g de coajă de lămâie rasă sau de portocală

  • se poate adăuga și puțină scorțișoară (după preferință).

 

Mod de preparare a trandafirilor din aluat cu fructe de pădure

1. Punerea într-un castron a făinii proaspăt cernute, a apei în care a fost dizolvată drojdia, a cantității de ulei de floarea-soarelui mai sus precizată, a prafului de sare și a celor 25 de g de coajă de lămâie sau portocalei dată pe răzuitoarea mică și în loc de apă pentru prepararea aluatului cu fructe de pădure se folosește sucul de la cel 2 kg de mure, îndulcit cu puțin zahăr brun.

2. Începerea procesului de omogenizare a ingredientelor prin frământare circa 15 -20 de minute.

3. Lăsarea aluatului să crească pentru 30 - 35 de minute la loc călduț.

4. Pregătirea unei suprafețe pentru întinsul aluatului de culoare mov – roze datorită pigmenților din fructele de pădure (mure, zmeură, aronia, cătină, etc.)

5. Decuparea a patru cercuri de aluat, ideal este ca cercurile de aluat cu fructe de pădure să fie la fel de mari.

6. Ansamblarea cercurilor de aluat cu fructe de pădure așa încât fiecare cerc să acopere jumătatea celuilalt cerc deja așezat și rularea lor, astfel se va obține forma unui tub cu margini dantelate.. Pentru a fi mai interesanți trandafirii puteți foarte creativi și ca inspirație și o înțelegere detaliată a procesului de modelare a trandafirilor din aluat cu fructe de pădure vă invităm să urmăriți video-ul în limba franceza: Trandafir din aluat - Rose de pâte d'amande

7. Tăierea pe jumătate a cercurilor de aluat cu fructe de pădure și întoarcerea aluatului pe tăietura existentă – aceasta fiind chiar baza trandafirului din aluat cu fructe de pădure, iar rețetele franțuzește se utilizează pudra de migdale: Tranfafiri din aluat cu migdale

8. Punerea în tava unsă a trandafirilor din aluat cu fructe de pădure (sirop de mure) deja pregătiți.

9. Ungerea petalelor de trandafir din aluat cu fructe de pădure cu ou bătut, ca să fie după coacere frumos rumeniți.

10. Pentru a sporii savoarea trandafirilor din aluat cu fructe de pădure se poate presăra semințe de mac sau fulgi de migdale peste trandafirii de aluat unși cu gălbenuș de ou și se lasă la copt la foc mediu timp de 15 – 20, în cuptorul preîncălzit.

Se încearcă cu o scobitoare pentru a se verifica dacă s-au copt și dacă pe scobitoare nu rămân particule de luat, atunci trandafirii din aluat cu sirop de mure sunt gata pentru a fi aranjați pe un platou ce va ajunge pe mesele celor care îi vor consuma ca atare sau la o cană de ceai ori cu siropuri preferate.

Poftă bună!