Tort de toamnă cu fructe și foi de napolitane
Delicatesa culinară de astăzi este un tort de toamnă făcut din foi de napolitană și cremă de pere, glazurat cu ciocolată și ornat ca de sezon cu o frunză din fructe. Timp de pregătire maximum 30 de minute.
Ingrediente pentru tortul de toamnă cu fructe și foi de napolitane
-
foi de napolitane
-
2 kg de fructe autohtone (pere sau mere ori pirsici sau caise) spălate și tăiate cuburi sau felii
-
o jumătate de litru de apă
-
o ciocolată
-
un fruct verde, galben sau portocaliu pentru a face o frunză de decor de toamnă
Ustensile necesare preparării tortului de toamnă cu fructe și foi de napolitane
-
un platou
-
o oală pentru fiert perele într-o jumătate de litru de apă
-
un mixer pentru a face o cremă fină din perele puțin fierte
-
o spatulă
-
o crăticioară pentru topit ciocolata
-
o lingură
-
un cuțit pentru modelat frunza din fructul decorativ de toamnă
-
farfurii și lingurițe
Mod de preparare pentru tortul de toamnă cu fructe și foi de napolitane
Pe un platou se aranjează o primă foaie de napolitană peste care se întinde uniform crema de pere (se poate și din celelalte fructe amintite), apoi se continuă cu statul din foie de napolitană și cremă de pere, până ce se termină tortul cu un ultim strat din foaie de napolitană peste care se toarnă și se întinde cu o spatulă ciocolata topită. Urmează decorarea tortului cu o frunză din fruct – decor de toamnă.
Astfel finalizat torul de toamnă cu fructe și foi de napolitane se lasă la rece pentru cel puțin o jumătate de oră.
Se taie ușor și delicat și se aranjează pe farfurii și este de consumat la micul dejun cu o cană de ceai sau de lapte din migdale sau la o aniversare de zi de naștere sau de sărbătoare. Pentru aceasta vă urăm multă sănătate și mulți ani cu pace și cu bucurie!
Poftă bună!
Actualizat la: 14.09.2024
Comentarii