Tort de înghețată cu fructe

0 Comentează
Share:
Vara este anotimpul concediilor petrecute la munte sau la mare, răcorindu-ne cu un suc natural de portocale sau cu o înghețată, iar în ocazii speciale tortul de înghețată cu fructe este una dintre alegerile de top pe timp de vară. Există multe varietăți de înghețată (de vanilie, de fistic, de căpșuni sau de fructe de pădure, de pepene, etc.).
Vreau astăzi să vă arăt ce tort frumos a făcut cumnata mea pentru ziua fratelui meu.

Ingrediente pentru tortul de înghețată cu fructe

 

Mod de preparare:

  1. Spălați bine căpșunile și zmeura, apoi se mixează împreună cu 250 ml lapte de caju și 10 g inulină, până se obține o cremă pufoasă.
  2. Afinele și murele bine spălate, se pregătesc la fel ca și compoziția anterioară, dar într-un bol separat. Dacă doriți obținerea unor crème mai groase, atunci se poate adăuga pudră de migdale.
  3. A treia cremă de înghețată va fi de culoare ciocolatie, căci vom mixa curmalele, pudra de roșcove, stafidele, 10 g de inulină și 400 ml de lapte de caju.

 

Într-un bol vom aranja un prim strat de rondele din cereale expandate (pot fi folosite și pișcoturi), peste care vom adăuga un strat din crema de căpșuni și zmeură, apoi vom garnisi cu jumătate din crema obșinută din curmale și stafide. Apoi putem adăuga bucăți mici de caju, alune sau migdale. Se aranjează în continuare straturi de creme din compozițiile rămase și vom decora tortul de înghețată cu căpșuni, mure, caise sau rondele de kiwi sau alte fructe, după preferință.

 

Aniversare frumoasă și multă sănătate!