Tort de biscuiți cu cremă de frișcă și fructe
Rapid de pregătit, tortul de biscuiți cu cremă de frișcă și fructe este bun pentru a sărbători cu ocazia zilelor de naștere a copiilor și adulților din familie.
Ingredientele pentru tortul cu frișcă și fructe
-
1 kg de biscuiți,
-
2 banane,
-
2 piersici sau caise (pentru crema se folosește o piersică sau o caisă și pentru ornat tortul încă una),
-
3 pliculețe de spumă de frișcă,
-
250 g de nuci,
-
2 kiwi,
-
150 g căpșuni,
-
250 g cireșe,
-
150 ml de apă pentru frișcă,
-
2 – 3 linguri de lapte praf de soia,
-
Siropul de la 2 borcane de compot de vișine, pentru însiropat biscuiții.
Modul de preparare al tortului cu cremă de frișcă și fructe
Se însiropează biscuiții și se aranjeză pe un platou, apoi se tapetează cu cremă de frișcă și fructe.
Peste crema de frișcă cu fructe se pun căpșuni proaspete, bine spălate.
Urmează un al doilea strat de biscuiți însiropați care va fi garnisit cu cremă de frișcă și fructe, apoi cu rondele de kiwi.
Se adagă tortului un al treilea strat de biscuiți însiropați (se pot face oricâte straturi de biscuiți dorim să aibă tortul), peste care se întinde crema de frișcă și fructe, iar peste ultimul rând de biscuiți însiropați se întinde un strat de nutella sau ciocolată de pudră de roșcove și se ornează cu cireșe fără sâmburi, bucățele de nuci și cute de piersici ori de caise sau cu ori care alt fruct pe care ni-l dorim.
Se pot folosi și rondele de ananas sau felii de mango.
Tortul se păstrează la rece 2 ore înainte de a fi consumat.
Vă dorim tuturor aniversări cu multă bucurie și sănătate și mai multă!
Comentarii
Delicios
Tort de biscuiți cu cremă de friscă și fructe