Tort “Cușma lui Guguță” cu fructe

0 Comentează
Share:

Vă salut, copilași! Astăzi este ziua vostră de creație literară cu tematica "Noile isprăvi ale lui Guguță", personajul din poveștile lui Spiridon Vangheli, scriitor din Republica Moldova, dar și de răsfăț cu tort Cușma lui Guguță cu frișcă și fructe. Voi știți cine e Guguță? Dar un tort Cușma lui Guguță ați degustat până acum?

Iată până pe data de 25 mai aveți timp să faceți creațiile literare și să le trimiteți prin mail la Biblioteca județeană din Brașov. Mai jos veți putea vedea imaginea tortului Cușma lui Guguță, tort din clătite și decorat cu frișcă și fructe, dar și creația gândită de micuța Anastasia.

Guguță la serbare

Era o zi frumoasă. Copii se pregăteau pentru serbare. Toți au spus poeziile și-au jucat rolurile scenetei din program. Hai să vedem ce ispravă va face Guguță la serbare! Și Guguță trebuia să spună poezia, dar și-a uitat poezia în telefon!!! Ha!

Guguță la serbare -Tort Cușma lui Guguță cu fructe

S-a și bâlbâit, chiar în filmare. Copii râdeau, că Guguță a uitat rândurile poeziei.

În sinea lui Guguță-și zise:

Cine-i mai uituc ca mine?!

Sunt cel mai uituc la o scurtă poezie...

Am uitat să-mi spăl și dinții,

Ba chiar și să mănânc am uitat,

Cartof natur aromat

Cu dafin și piper!

Și feliile din tortul Cușma lui Guguță,

Tort Cușma lui Guguță cu fructe

Pregătite de a mea măicuță,

Le-am ratat!

Așa-i povestea mea,

Dacă-s cu gând doar la jucat!!!

Tatăl lui Guguță, de la camerele de filmat, a zâmbit cu amar căci a realizat că avea de refăcut videoul filmării, iar Guguță trebuia să-i dea tatălui lui o mână de ajutor și pe viitor să fie mai sârguincios la învățat, ca să nu rămână rușinat și neonorat cu felia de tort "Cușma lui Guguță", făcut din 10 clătite umplute cu gem de fructe.

Mult succes în toate și numai bine!