Tort cu portocale

0 Comentează
Share:
Tortul cu portocale este dietetic, bun și sănătos, dacă folosim curmalele ca înlocuitor pentru zahăr și puțin turmeric în loc de gălbenuș de ou. Ca timp de preparare maximum o oră și jumătate.
Tort cu portocale

Ingrediente pentru blatul de tort

  • 250 ml ulei de migdale (se poate folosi și ulei de floarea-soarelui sau de in),

  • 15 -20 de curmale blendărite cu puțină apă sau lapte de soia,

  • ½ linguriță de turmeric, acesta poate înlocui 3 gălbenușuri de ou cu tot cu albușul acestora,

  • 2 pachete de vanilie sau puțină esență de vanilie,

  • 1 -2 pliculețe de praf de copt stins în zeamă de lămâie,

  • 400 g de făină.

Foile pentru blatul de tort arată bine cînd sunt puțin rumenite, se poate vedea și în imaginea afișată la modul de preparate, iar în fotografia de mai jos este arăt un decor de tort cu portocale și fructe exotice aranjate peste blaturi presărate cu nucă măcinată. Ce delios a fost asta ne poate spune doar Speranța Cebanu, căci ea a pregătit acest tort. Cel din prima imagine a fost făcut de mine cu o floare din măr și toți cei care l-au degustat au fost foarte mulțumiți.

Blaturi pentru tort cu portocale și kiwi

Mod de preparare al blatului de tort

Din ingredientele menționate mai sus se face un aluat omogen care se frământă timp de cel puțin o jumătate de oră, după care se lasă circa 10 minute pe plansetă de intins aluat, timp în care pregătim cuptorul și tăvile în care vom pune foile de aluat să se usuce puțin.

Când sunt gata arată ca în imaginea de mai jos.

Blaturi pentru tort cu fructe

Ingrediente pentru crema tortului cu portocale

Eu am folosit o cremă de frișcă cu banane și piersică asemenea celei din tortul de biscuiți cu cremă de frișcă și fructe, dar se poate face umplutura tortului fie cu gem de caise sau de zmeură, fie cu o cremă din pudră de migdale, de roșcoșe și cu gem de prune.

 

Tort cu bucăți de portocale

 

Tortul cu portocale este gata după ce sunt aranjate straturile de blat de tort sau de biscuiți (dacă dorim să-l facem din biscuiți) peste care se întinde frumos umplutura de cremă și apoi se ornează cu rondele de portocale, de banane sau cu fructe de pădure, pe care le preferăm pentru decorarea tortului.

Succes la pregătirea torturilor cu fructe!