Tort cu pișcoturi și nuci – tort de toamnă
Tortul cu pișcoturi și nuci se pregătește super frumos și repede, așa că poate fi o rețetă ideală pentru aniversările din sezon de toamnă sau micul dejun cu o cană de lapte de migdale sau de ceai înainte de a merge la școală sau la serviciu.
Ingrediente pentru tortul cu pișcoturi și nuci – tort de toamnă
Mod de preparare pentru tortul cu pișcoturi și nuci – tort de toamnă
Se spală și se taie bucăți perele, iar mijlocul cu semințe se îndepărtează. Apoi se pun la fiert și li se adaugă o cană (250 ml) apă și după ce se moaie puțin bucățile de pară se va stinge focul și se va trece totul prin mixare.
Așadar urmează aranjarea pe un platou a primului strat de pișcoturi peste care se va întinde un strat de piure de pere. Cel de al treilea strat al tortului va fi din pișcoturi și vom fi atenți la numărul de pișcoturi rămase neutilizate pentru a putea aranja ca ultimul stat al tortului să fie din ele sau să fie dintr-o foaie subțire de napolitană.
Ciocolata topită și caldă va fi cea care va acoperi ultimul strat de pișcoturi sau foaia de napolitană pusă peste ultimul strat de cremă de pere. Fie că optați pentru o ciocolată cu alune sau cu lapte este bine de reținut că aceasta trebuie să fie bine topită înainte de a fi turnată peste ansamblul de straturi ale tortului de toamnă din pișcoturi și piure de fructe.
Din nuci se va crea o frunză pentru decorarea tortului de toamnă cu pișcoturi și piure de fructe.
Tortul din pișcoturi și nuci este grozav de bun cu o cană de lapte de migdale sau de ceai la micul dejun.
Poftă bună și multă sănătate!
Comentarii