Tort cu migdale și cremă de lucuma

0 Comentează
Share:

Salutare! Știți ce este lucuma?

Nici eu nu am știut până în ziua în care m-am hotărât să fac un tort cu migdale și cremă din pudră de lucuma (fruct subtropical din America de Sud, mai exact din Munții Anzi),  care se folosește pentru aromarea înghețatelor în special în Peru.

Tort cu migdale și cremă de lucuma

Așadar am comandat o pudră de lucuma și m-am apucat de pregătit un tort cu migdale și cremă din lucuma și vă asigur că timpul de preparare a unui astfel de tort este destul de mic, necesită maximum 30 de minute.

Tort cu migdale și cremă de lucumaÎn imagini se pot vedea straturile de blat de tort între care am adăugat crema de pudră de lucuma (am făcut-o cu smântână proaspătă, miere și pudră de lucuma care a colorat și a dat aromă delicioasă albului smântânei, obținând astfel o cremă de nuață crem piersicie).

Tort cu migdale și cremă de lucuma

Tortul de migdale și cremă de lucuma a mai conținut încă alte două crème: cremă de fructe de pădure și o cremă de ciocolată de pudră de roșcove (se poate folosi și cremă de cacao, după preferință).

Crema de ciocolată a fost cea care a acoperit blatul de top al tortului, iar pentru décor am aranjat subțire cremă de lucuma, migdale pe margini, iar în centru tortului am găsit ca foarte bune câteva felii de măr roșu.

Vă doresc multă sănătate și reușită la prepararea unui tort cu savuroasa cremă de lucuma și cu migdale!