Tort cu mei și fructe

0 Comentează
Share:

Bună ziua! Pagina zilei de astă este rezervată unei rețete de tort cu mei și fructe, delicatesă culinară pentru care mai jos sunt menționate ingredientele și timpul necesar pentru preparare. Tortul cu mei și fructe este unul dietetic, foarte hrănitor și sănătos și este ideal de mâncat dimineața cu o ceașcă de ceai.

Tort cu mei și fructe

Ingrediente și mod de preparare pentru tortul cu mei și fructe

Tort cu mei și fructe

  • 500 g de mei fiert și pus la răcit în frigider, într-un vas de yena (cu forma pe care ne-o dorim pentru tort, căci meiul fiert va lua forma vasului și meiul fiert va forma blatul pentru tort),
  • felii de fructe exotice sau autohtone dulci – acrișoare, la alegerea fiecăruia (mere, piersici, pere, etc.), care să se asorteze bine cu crema sau dulceața aleasă pentru tort.

  • Nuci, fulgi de migdale sau de cocos pentru decorat tortul.

  • Timp de preparare 2 – 3 ore (acesta fiind necesar pentru fierberea, răcirea meiului, după care urmează procesul de feliere a blatului și garnisirea lui cu cele precizate – creme, fructe sau dulcețuri).

Vă dorim succes la preparare tortului cu mei și fructe și multă sănătate!