Tort Buturugă din hrișcă și cremă de curmale

1 comentariu
Share:

Bună ziua, tuturor! Astăzi am să vă arăt un tort minunat din hrișcă și cremă de curmale, foarte gustos, ușor de pregătit și grozav de hrănitor, tort Buturugă - delicatesă culinară pregătită de Noel - Crăciunul la francezi.

Tortul “Buturugă din hrișcă și cremă de curmale” este tortul ideal pentru sărbătorirea zilei de naștere a băieților sau a soțului, căci forma de buturugă dată tortului ne duce cu gândul la spartul lemnelor, unde e drept e nevoie de multă tehnică și forță…

Tort Buturugă din hrișcă și cremă de curmale

O porție de tort “Buturugă din hrișcă și cremă din curmale” oferă energia de care ai nevoi pentru o zi plină de solicitare…

Ingrediente pentru Tortul Buturugă din hrișcă și cremă de curmale

  • hrișcă fiartă,

  • migdale sau nuci măcinate

  • 250 g de curmale

  • 50 g de pudră de roșcove

  • un borcan dulceață de fructe de pădure sau de caise (după preferință oricare altă dulceață preferată).

Mod de preparare pentru Tort Buturugă din hrișcă și cremă de curmale

Hrișcă fiartă, răcită și aranjată în formă de buturugă pe platoul de tort, (cantitatea o puteți alege în funcție de cât de mare doriți să aveți buturuga din hrișcă și în funcție de numărul de persoane care vor mânca din tort). În hrișca fiartă se pot adăuga stafide, nuci pisate sau migdale râșnite, pentru a îmbogăți compoziția necesară blatului de tort, care va avea forma unei buturugi.

Tort Buturugă din hrișcă și cremă de curmaleUn borcan de dulceață de fructe de pădure sau oricare altă dulceață din fructele preferate, va fi necesară pentru acoperirea întregii suprafețe a buturugii din hrișcă.

Tort Buturugă din hrișcă și cremă de curmaleȘi culoarea scoarței buturugii va fi dată de un strat fin de cremă din curmale cu pudră de roșcove și puțin suc de ananas sau apă; acesta va fi ultimul strat al tortului “Buturugă din hrișcă și cremă de curmale”.

Pentru ornament se pot folosi frunze verzi de mentă sau frunze din bucăți de kiwi.

Vă dorim multă sănătate și să tăiați tot mai multe felii ale tortului “Buturugă din hrișcă și cremă de curmale”!