Top 10 măști cu argilă și uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor! Astăzi vă voi scrie despre îngrijirea părului și mai exact voi menționa 10 măști pentru îngrijirea părului, fiecare dintre acestea pot fi preparate acasă cu uleiuri esențiale din: lavandă, cimbrișor, in, argan, migdale, trandafir, tee tree, cocos, jojoba, nuci braziliene, nuci macadamia, morcov și ulei de ricin.

Mască de argilă cu ulei de ricinCele mai scumpe produse de îngrijirea părului nu sunt deseori și cele mai bune pentru sănătatea părului sau a pielii scalpului.

Îmi amintesc ziua în care hair stylist-ul care organiza niște cursuri în județ a suportat pe propria piele capilară un tratament foarte scump împotriva căderii părului, iar acest tratament i-a cauzat descoamarea pielii scalpului și mult timp a fost nevoit să găsească un produs care să-i ușureze micoza provocată de acel tratament despre care se spunea că e grozav…

Așadar înainte de a fi tentați să scoatem banii din buzunar și să plătim un produs pentru îngrijire personală, trebuie să ne asigurăm că acel produs nu este alergen.

Măștile pentru îngrijirea părului care sunt preparate din ingrediente naturale, adică cu uleiuri esențiale și argilă sunt cu adevărat benefice pentru recăpătarea strălucirii părului și pentru sănătatea scalpului.

Măsti pentru păr cu uleiuri esențialeDe asemenea spălarea părului în ceai de brusture, urzică sau mușețel accentuează nuanța părului, iar dacă în șampoanele pe bază de plante se adaugă 2-3 picături de ulei de lavandă sau de tee tree acestea sunt eficiente împotriva mătreței și al neplăcutelor micoze care pot cauza căderea părului. Pentru curățarea scalpului de foliculită sau de infecții cutanate sunt recomandate băile cu ceaiuri din frunze de nuc sau de pelin și taponarea pielii afectate de pe scalp, de pe mâini sau de pe picioare cu dischete îmbibate cu soluții de tinctură sabouraud, însă nu neglijați să dezinfectați permanent cu spirt periile de păr, pieptănele și celelalte ustensile întrebuințate pentru aranjarea părului.

 

10 măști cu argilă și uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului

Vă este cunoscută masca tradițională de îngrijire a părului cu ou și miere? Nu ne vom ocupa astăzi de aceasta!!!

Măști cu argilă și uleiuri esențialw pentru îngrijirea părului

Astăzi voi menționa 10 măști cu argilă și uleiuri esențiale eficiente pentru menținerea sănătății părului:

1. Mască cu argilă și ulei de ricin

Într-un vas se amestecă 5 linguri de pudră de argilă, 2 linguri ulei de ricin și o cană apă, apoi compoziția obținută se aplică pe păr așa încât să acopere în întregime scalpul. Măștile cu argilă sunt antiseptice și antiinflamatoare, cu multiple beneficii și utilizări și pentru îngrijirea pielii feței și a gâtului.

2. Mască cu argilă și ulei de lavandă

Pentru masca de argilă și ulei de lavandă sunt necesare 5 - 7 linguri de argilă, o cană de apă, 5 picături de ulei de lavandă. Cantitățile acestor măști cu argilă pot să difere în funcție de volumul părului, așadar vom dubla cantitățile dacă avem un volum mai mare de păr.

Măștile cu argilă se aplică începând de la rădăcina părului spre vârfuri, în mod uniform.

3. Mască cu argilă și ulei de migdale sau de macadamia

Măștile cu argilă și ulei de migdale sau de macadamia, cu ulei de ricin (întărește firul de păr) sau cu ulei de lavandă dau strălucire părului, parfum plăcut (dacă doriți un alt parfum în locul parfumului de lavandă, atunci încercați parfumul uleiului de mentă, care este reconfortant și revigorant sau de trandafir), curăță sebumul în exces și lasă după spălare un păr mătăsos și ușor de pieptănat.

4. Mască cu argilă și ulei de cocos

Masca cu argilă și ulei de cocos este una dintre cele mai apreciate măști pentru îngrijirea părului atât pentru copii, cât și pentru adulți. Cocosul este un ingredient natural foarte des utilizat în prepararea produselor cosmetice cu largă întebuințare pentru igiena corporală, iar pentru îngrijirea părului există o gamă variată de produse care conțin uleiul de cocos printre ingredientele lor, în special pentru părul delicat cu fir subțire.

5. Mască cu argilă și ulei de tee tree

Masca de argilă cu ulei de tee tree (se folosesc maximul 5 picături de ulei de tee tree cu 5-7 linguri de argilă și o cană de apă) este benefică pentru vindecarea infecțiilor existente la nivelul pielii scalpiului, precum : foliculita, dermatita seboreică (mătreața) și previne îmbolnăvirea pielii de infecții cutanate.

Măștile cu argilă și tee tree curăță în profunzime scapul și hrănesc eficient părul, iar după limpezire cu apă părul este foarte frumos și cu reflexe strălucitoare în lumina soarelui.

Argilă și uleiuri esențiale pentru măști de îngrijirea părului

6. Mască de argilă cu ulei de echinaceea

Echinaceea este o plantă foarte des folosită în industria farmaceutică, datorită bogăției de nutrienți care sunt benefici în scopul susținerii sănătății uname. În scop cosmetic, echinaceea este utilizata la fabricarea multor șampoane și uleiuri pentru refacerea părului degradat (exemplu: uleiul de echinaceea produs de Favisan este foarte bun pentru îngrijirea părului șii sunt suficiente doar câteva picături din acest ulei cu echinaceea aplicat în șamponul folosit pentru spălarea părului și se poate constata ușor că după spălare părul va arăta bine, regenerat și va mirosi plăcut a flori de echinaceea).

7. Mască de argilă cu ulei de argan

Măștile cu argilă și cu ulei de argan sunt hidratante pentru toate tipurile de păr. Ca și celelalte măști cu argilă și cu uleiuri esențiale, masca cu argilă și ulei de argan se aplică pe păr cu 10 – 15 minute înainte de spălarea părului cu șampon cu argan. Eficiența unei îngrijiri cu masca de argilă și ulei de argan urmată de spălarea cu șampon cu argan va fi vizibilă pentru sănătatea părului pe termen lung.

8. Mască cu argilă și ulei de jojoba

Eficientă pentru întreținerea strălucirii și frumuseții buclelor ondulate este masca din argilă și ulei de jojoba, dacă este aplicată cu 10 minute înainte de spălarea părului cu un șampon cu ulei de jojoba, căci aplicate astfel pe păr sunt un remediu natural excelent pentru revitalizarea părului.

9. Mască cu argilă și ulei de trandafir

Masca cu argilă și ulei de trandafir este recomandată și persoanelor cu păr vopsit, căci uleiul de trandafir este delicat și face ca nuanțele să-și capete strălucirea. După maximum 15 minute de la aplicarea măștii cu argilă și ulei de trandafir, părul se spală cu un șampon cu apă de trandafiri existent în comerț. Părul îngrijit cu masca de argilă și ulei de trandafiri este catifelat, ușor de coafat, iar parfumul inconfundabil de trandafir persistă timp de 48 de ore de la spălare.

10. Mască de argilă cu ulei de morcov

Morcovul este bun de consumat nu doar în salate și mâncăruri, ci este valoros și pentru îngrijirea părului. O mască cu argila și ulei de morcov nu va dura mai mult de 10 minute, după care urmează spălarea cu șamponul nutritiv cu mango și ulei de morcov sau pur și simplu un șampon care să curețe bine părul în funcție de tipul de păr pe care-l avem de îngrijit. În general șampoanele cu ulei de morcov sunt recomandate pentru părul delicat al bebelușilor, al copiilor și al adulților care vor să aibă un păr frumos și mătăsos.