Tocăniță de cartofi cu vinete și boabe de porumb

0 Comentează
Share:

Tocănița de cartofi cu boabe de porumb este grozav de bună și hrănitoare.

Fie că pregătim ingredientele pentru tocănița de cartofi cu vinete în oala cu presiune, fie că totul este gătit la cuptor în vas de yena, ceea ce dă un gust deosebit tocăniței de cartofi cu vinete și boabe de porumb este dat desigur de prospețimea legumelor, cât și a mirodeniile utilizate pentru aromă (foi de dafin, boabe de piper, cimbru, oregano sau pătrunjel).

Tocănița e cartofi cu vinete și boabe de porumb

Îmi place să amintesc că fiecare gospodină gătește unic și tocmai aroma unicității gătirii tocăniței de cartofi cu vinete, face pe cei ai casei să aprecieze mâncarea pregătită.

Tocăniță de cartofi cu vinete și boabe de porumb

Ingrediente pentru tocănița de cartofi cu vinete și boabe de porumb

Varianța clasică de tocăniță de cartofi cu vinete are printre ingrediente: ceapă, morcov, păstârnac, cartofi, 1-2 vinete potrivite, sare după gust, 1-2 linguri de ulei de măsline sau de floarea-soarelui, mirodenii și fără adaos de boabe de porumb, dar pentru un aspect apetisat boabele de porumb sunt cele care fac diferența.

Mod de preparare pentru tocănița de cartofi cu vinete și boabe de porumb

Legumele amintite mai sus trebuiesc să fie bine spălate, curățate și tăite rondele sau cuburi, apoi puse la fiert într-un vas cu apă cât să le acopere. Se sărează după gust, se adaugă mirodeniile și se lasă la fiert timp de aproximativ 35 de minute până ce ingredientele sunt bine fierte. Se adaugă și uleiul și se dă la cuptor încă 10 – 15 minute. După ce se scoate din cuptor se lasă puțin să se răcorească înainte ca tocănița de cartofi cu vinete și boabe de porumb să fie consumată.

Încercați să aranjați o farfurie cu tocăniță de cartofi cu vinete și boabe de porumb alături de un bol cu salată de roșii, de varză proaspătă sau murată ori cu o salată de țelină cu morcov ras stropită cu zeamă de lămâie și veți avea un ospăț sănătos.

Vă dorim poftă bună!