The story of Teddy Bear and the raspberry bush – Povestea ursului și a tufișului de zmeură
Vă salut, dragi copilași! Acest articol cuprinde o nouă tematică de activitate educativă, în care vă sunt prezentate desenele computerizate realizate de Anastasia despre ursul și unul din fructele de pădure pe care le mănâncă cu plăcere (zmeura).
Aici veți putea citi și istorioara Anastasiei scrisă în engleză.
Hello, kids! Itʼs me, Anastasia! I will tell you a story, through the amanzing world of graphics, about teddy bear and the raspberry bush.
Once there was a bear which was sitting în the grass when he smelled a sent: RASBERRIES! He shouted. And so there was a tasty smeling raspberry bush, he walked to it and had a feast of ripe raspberries and then he walked to his home and took a nap.
Once there was a bear which was sitting în the grass when he smelled a sent: RASBERRIES!
He shouted. And so there was a tasty smeling raspberry bush, he walked to it and had a feast of ripe raspberries and then he walked to his home and took a nap.
Într-un articol scris de Vitea despre zmeură sunt menționate și câteva curiozități despre zmeură:
Curiozități
1. Cine nu știe că portocalele sunt bogate în vitamina C? Zmeura însă conține mult mai multă vitamina C decât portocalele.
2. În plus, zmeura este o sursă excelentă de fibre alimentare, fiind totodată slabă în calorii. Fibrele au un rol important în protejarea tractului digestiv, îndeplinind funcția de „măturători” care ajută la expulzarea din organism a reziduurilor și substanțelor nedorite.
3. Totodată, zmeura este bogată în potasiu, calciu și vitamina A. Cine s-ar fi gândit că aceste fructe atât de gustoase ascund o muțime atât de mare de beneficii?!
4. Cele mai vechi scrieri cu privire la cultivarea zmeurei sunt datate din anul 4 d. H.
5. Așa cum americanii sunt îndrăgostiți de arahide (am scris despre asta în 27 de curiozități din lumea nucilor!), tot așa și rușii sunt îndrăgostiți de zmeură, pe care o numesc malina (малина). Ce face însă un om îndrăgostit? Scrie poezii?! Fredonează cântece?! Iată unul dintre multele cântece despre zmeură din Rusia: ”Ягода-малина нас к себе манила...”.
6. Cine este liberul mondial care produce cea mai mare cantitate de zmerură pe piața mondială? Cine poate să fie în afară de Rusia?! V-am spus doar că rușii sunt îndrăgostiți de zmeură!
7. Zmeura și frunzele de la planta de zmeură sunt folosite în medicina populară din Rusia pentru tratarea răcelilor, gripei, având proprietăți care ajută la coborârea temperaturii.
8. În medicina populară din Rusia fructele uscate de zmeură mai sunt folosite pentru proprietățile lor diaforetice (provoacă transpirația).
9. Zmeura îmbunătățește culoarea și starea pielii, fiind recomandată, în mod special, femeilor. Semințele de zmeură conțin 22% grăsimi, de aceea acestea sunt adeseori folosite, împreună cu frunzele și fructele proaspete de zmeră, în produsele cosmetice.
10. Zmeura este un prieten bun cu cei care se luptă cu kilogramele, dorind să slăbească. O 100 grame de zmeură oferă doar 41 de calorii. Aceste fructe de pădure foarte gustoase conțin zaharuri – glucoză și fructoză - care sunt necesare pentru buna funcționare a creierului și a sistemului cardiovascular.
Vă dorim multă sănătate cu un consum bogat de zmeură și puterea ursului pentru a învinge-n toate!
Actualizat la: 07.06.2024
Comentarii