Teiul – beneficii

0 Comentează
Share:

Salutare! Îți place să tratezi problemele respiratorii cu o ceașcă de tei și fursecuri cu glazură de ciocolată cu nuci?

Imaginea teiul (fleurs de tilleul - florile de tei) de la poarta bunicilor rămâne vie în memoria mea, căci pe băncuța de sub tei se trăiesc jocurile copilăriei și se deapănă amintirile generațiilor străvechi alături de prăjiturile cu nuci și biscuții cu bucăți de stafide pregătiți de bunica. Teiul oferă beneficii tuturor celor care se opresc să-i culeagă florile cu miros îmbietor.

Teiul ( Tilia tomentosa – Teiul argintiu, în franceză - Tilleul) copac cu o coroană mare și frunze în formă de inimă, cu flori galbene foarte frumos parfumate, ce te îmbie la viață sănătoasă.

Teiul - beneficii

Sunt cunoscute mai multe soiuri de tei (Tilia cordata – Teiul pucios sau Tilia platyphyllos – Teiul cu frunză mare), care se deosebesc prin mărimea frunzei sau prin aroma meliferă a florilor, căci este cunoscut că mierea de tei argintiu este cea mai parfumată.

Teiul - beneficii

Teiul – 5 beneficii vindecătoare!

1. Scapă de tuse și de bronșite cu ceai de tei! Ceaiul de tei este benefic pentru calmarea tusei și pentru prevenirea inflamațiilor căilor respiratorii (la o cană se pune o lingură de flori de tei se infuzează în apă clocotită și recomandarea este de băut 2-3 de ceai de tei căni pe zi). Îndulcirea ceaiului de tei se face cu miere, doar după ce s-a mai răcorit puțin ceaiul.

2. Somn odihnitor cu aromoterapie și masajoterapie cu ulei din flori de tei! Suferi de insomnii și vrei să te bucuri de odihna bună pe timp de noapte, atunci nu uita că aromoterapia și masajul cu ulei din flori de tei sunt binevenite pentru refacerea confortului sistemului nervos.

Teiul - beneficii

3. Spălatul corpului în ceaiul din flori de tei te scapă de crampe abdominale! Băile cu ceai sau câteva picături de ulei de tei sunt benefice și pentru copii sau bebeluși, căci acțiunea sedativă a teiului oferă liniștirea crampelor provocate de colici.

4. Ten frumos și sănătos cu maști din flori de tei! Eugenolul și alte substanțele esențiale ale florilor de tei sunt benefice pentru fabricarea cremelor recomandate pentru menținerea elasticității și supleții tenului.

Teiul - beneficii

5. Parfumul de tei benefic pentru ingiena corporală! Vrei să ai un păr strălucitor cu parfum de tei, nu de morcov? Dacă vrei să nu chelești repede, atunci trebuie să știi că ceaiul de flori de tei cu fzunze de magnoliu este grozav pentru menținerea sănătății scalpului.

Vă dorim multă sănătate și o zi frumoasă savurând parfumul florilor de tei din ceașca cu ceai!