Tăieței de casă

0 Comentează
Share:

Vă salut!

Ați încercat până acum o rețetă de tăieței de casă?!

Tăieței de casă fac parte din preparatele din aluat nedospit (fără drojdie) și pot fi pregătiți simplu din făină, apă și puțină sare sare sau cu adaos de ou. De regulă se pun la cuptor tăieței fie cu brânză, cu nuci și magiun de prune sau cu mere și scorțișoară. În Transilvania tăiețeilor de casă li se spune “laște” și sunt dați la cuptor cu bucățele mici de carne (carne tocată) de miel sau de vită.

Aici avem aluatul pentru tăiețeii pregătiți și fotografiați de Speranța Cebanu. Arătă grozav de bine tăieței tăi, Speranța! Felicitări și mulțumim pentru fotografii!

Tăieței de casă

Aluatul pentru tăieței de casă trebuie să fie bine frământat și destul de tare ca și consistență, trebuie întins foarte subțire, pregătit astfel pentru operațiunea de tăiere. Întinderea aluatului se face cu un sucitor de lemn sau din plastic, iar tăierea formelor de tăieței se realizează ușor cu mașina electrică sau manuală pentru tăieței, iar dacă ne lipsesc din dotare instrumentele acestea de tăiere, putem folosi un cuțit pe care îl avem la îndemână (se taie aluatul în mai multe bucăți, apoi le aranjăm unele peste altele cu un praf de făină între ele și cu un cuțit se face tăierea straturilor de aluat, astfel se vor obține mai mulți tăieței deodată.

Tăieței de casăTăieței astfel tăiați se lasă un timp până ce gospodina va avea pe foc un vas cu apă clocotită (este bine ca în apă să se pună puțină sare), apoi se pun la fiert aproximativ 7 - 8 minute. După fierbere se scot cu o strecurătoare și se trec printr-un jet de apă rece. Tăiețeii se folosesc la supe sau la diverse alte preparate culinare.

Vă dorim succes la pregătit de tăieței și multă sănătate!