Suvenir – farfurioara cu fructe

0 Comentează
Share:

Vă salut cu drag! Astăzi am să vă arăt un pic din arta estetică a frumosului redat pe un suvenir din lemn, o farfurioară lucrată din lemn și pe care sunt desenate cu măiestrie fructe de la noi: o jumătate de măr, prune, două căpșuni și o pară…

Suvenir - farfurioara cu fructe

Cu siguranță ați avut ocazia să vizitați locuri minunate din România, ca de exemplu Castelul Peleș contruit de Carol I, Castelul Corvinilor din Hunedoara – castelul lui Iancu de Hunedoara, Castelul Cantacuzino -Busteni, mănăstiri, peșteri, monumente, muzee și alte obiective turistice de unde să vă fi procurat un suvenir.

Suvenir - castel și iepuraș cu morcovDeseori copiii mă întreabă curioși când văd câte un suvenir expus în vitrina din sufrageria casei…

Și cu plăcere le spun de unde am acel suvenir și istoria locului de unde am procurat acel obiect!

 

Cunosc persoane care la plecarea dintr-un loc vizitat caută pietricica cea mai frumoasă pe care să și-o ia amintire sau dacă și-au încheiat șederea pe plaja mării, își adună scoicile cele mai drăguțe.

Scoici - suvenir

Un cunoscut pasionat de lucruri de artizanat își bucură soția cu câte un suvenir cumpărat de la comercianții adunați la târgurile organizate în unele județe ale țării; suvenir brodat cu flori de trandafir și fructe de pădure, specifice zonei din Moldova sau o uneltă sculptată cu decorațiuni interesante ce reprezintă păsări, flori și fructe pictate cu nuațe plăcute sau pur și simplu lăcuite.

În beciul casei părintești stau ca suvenir lavița cu scule ale străbunicului, banița pentru măsurat porumb sau grâu și cizmele lui de cauciuc….

Sper să vă amintiți cu drag de locurile pe care le-ați vizitat în România sau de oamenii dragi și să vă faceți timp pentru revedere!