O săptămână cu sucuri naturale din fructe proaspete este alegerea ideală pentru fortificarea și detoxifierea organismului. Storcatorul de fructe este foarte necesar pe timp de vară și asta pentru că ne putem răcori cu delicioase sortimente de sucuri din fructe și legume. Sucurile din fructe sau legume necesită consumare imediată după preparare, pentru că fără fierbere și adaus de zahăr și conservanți începe procesul de fermentație.
Iată câteva sugestii pentru sucuri reușite:

Sucuri din citrice: suc de portocale, suc de grapefruit roșu, suc de ananas, suc de mango și kiwi, suc de lămâie (limonada), suc de rodie, sucuri cu banane etc.

Sucuri de fructeSucuri sau nectar din fructe românești: suc de mere, struguri, suc de pere, suc de cireșe, nectar de piersici sau de caise, fructe de pădure: afine, cătină, zmeură, fragi, etc.

Sucuri de citrice cu ghimbir (de tip Ginger-ale) din: lămâie, portocale, grapefruit, ghimbir, extract de cuișoare, scorțișoară și chili (cantitate foarte mică – 1 ml la un litru de suc).

Compoziții de sucuri

1. Compoziții de mere cu citrice

  • 600 ml suc de mere

  • 200 ml suc de ananas

  • 100 ml suc de zmeură

  • 50 ml suc de lămâie

  • 50 ml suc de portocală

Acestea sunt cantitățile pentru 1 litru de suc de mere cu citrice.

 

2. Compoziții de citrice și fructe de pădure

  • 250 ml suc de zmeură

  • 150 ml suc de ananas

  • 100 ml suc de lămâie

  • 250 ml suc de portocale

  • 200 ml suc de coacăze

  • 50 ml esență de rom

Cantitățile necesare pentru 1 litru de suc de citrice și fructe de pădure.

 

Sucuri din legume: combinații foarte des făcute sunt cele cu morcov și sfeclă roșie sau ţelină, dar și sucul de varză sau de castravete.

Sucuri din legumeCurele cu sucuri din fructe sau din legume sunt recomandate pentru detoxifierea organismului și ne pot fi de un real folos în lupta împotriva kilogramelor în plus sau împotriva multor boli: infecții renale sau afecțiuni ale ficatului, malnutriție, cancer, leucemie etc.

Suc de morcovi, sfeclă, țelină și varză pentru toată familia!

  • 18 morcovi mai mari,

  • 1 sfeclă potrivită,

  • o jumătate de varză,

  • o jumătate de țelină mai mare,

  • sucul de la 2 -3 lămâi sau sare de lămâie după gust.

Mod de preparare

  1. După ce curățați și spălați bine legumele le treceți prin storcătorul de fructe și legume.

  2. Sucul obținut se consumă imediat.

Vă dorim multă sănătate!