Sucul de măceșe – sănătate pură

0 Comentează
Share:

Sucul de măceșe, fiecare picătură sănătate pură!

Este timp pentru răsfăț cu suc de măceșe, căci acestea sunt în toi, dacă-l doriți se poate aroma chiar și cu scorțișoară.

Fiind puternic vitaminizante, sucul de măceșe și preparatele din măceșe (siropuri, marmeladă, pasta de măceșe etc.) sunt recomandate în tratarea multor boli, precum: gripă, poliartrită reumatoidală, parazitoze, tabacism, afecțiuni oculare, alcoolism, arteriopatii, anghină pectorală, cardiopatie ischemică, cistite, infecții dentare; chiar și pentru combaterea cancerului.

Sucul de măceșe

Ce conține sucul de măceșe?

Sucul de măceșe (Fructus Cynosbati) este foarte apreciat datorită conținutului bogat în vitamina C al acestor fructe, care mai conțin cantității mici din vitaminele: A, B1, B2, P, K; zaharuri, acid citric, malic, pectine, tanin, etc.

Atenționare!

Evitați vasele din metal, pentru că metalul descompune vitamina C din măceșe.

Ustensile necesare pentru prepararea sucului de măceșe

Pentru fierberea măceșelor în cantități marisau mici, se vor folosi doar vase mari emailate (smălțuite). 

Pentru obținerea sucului de măceșe este necesară o sită din material plastic sau tifon pentru îndepărtarea semințelor și a perișorilor din interiorul măceșelor.

Cantități și etape în prepararea sucului de măceșe

  1. 10 kg de măceșe se pun în 10 litri apă în care fierb măceșele după ce au fost bine spălate.
    Timp de fierbere 1 h.

  2. Blendărirea măceșelor în fiertura rezultată și trecerea compoziției prin sită pentru obținerea unui nectar de măceșe foarte fin și gustos.

  3. Firberea sucului de măceșe cu următoarele ingrediente:
    4kg de zahăr și zeama din 4 kg de lămâi (fără sâmburi, aceștia devin amari în timpul fierberii).
    Sucul de măceșeDupă adăugarea zahărului pentru evitarea afumării, compoziția se amestecă timp de 10 minute cu paleta de lemn. Zeama de lămâie este folosită pentru aromă, dar în mod special pentru conținutul bogat în pectină care este benefică pentru sănătate, dar și pentru îngroșarea nectarului de măceșe.

    Dacă nectarul de măceșe este lăsat să fiarbă timp de 7 - 8 ore veți obține o pastă de măceșe grozav de bună. Nectarul de măceșe, dar și pasta de măceșe pot fi diluate cu apă sau sifon și astfel se va avea un suc de măceșe excelent de bun.

    Vă dorim succes în prepararea sucului de măceșe și multă sănătate!