Sucul de cătină pentru sănătatea dinților tăi

0 Comentează
Share:

Te dor oasele și dinții? Sucul de cătină combate cancerul osos și te va ajuta să ai dinți puternici și sănătoși, vei scăpa de multe neplăceri provocate de afte bucale și de infecții dentare, caci sucul de cătină conține multă vitamina C – stimulează imunitatea. Ești dornic să ai dinți sănătoși și frumoși cu suc de cătină?! Atunci începe de astăzi un stil de viață sănătos și propuneți să nu-ți lipsească sucul de cătină în fiecare zi măcar un pahar la prima oră după ce te-ai trezit. Pentru calmarea durerilor dentare foarte eficient este masajul gingiei cu ulei de cătină sau de cuișoare prin aplicații locale cu bucăți de tifon îmbibat cu respectivul ulei.

Sucul de cătină pentru sănătatea dinților tăi

Sucul de cătină este de ajutor în menținerea sănătății oaselor și a dinților

Împreună cu migdalele care promovează sănătatea oaselor și a dinților datorită prezenței mineralelor magneziu și fosfor, care au un rol important în producerea și menținerea masei osoase, ajutând astfel la păstrarea unor dinți sănătoși; sucul de cătină are un conținut mare de vitamine care stimulează imunitatea și combate bolile dentare.

Beneficiile aduse de nutrienții prezenți în migdale și vitaminele din cătină ajută la prevenirea deteriorării dinților, reducând totodată riscul de facturi și osteoporoză. În plus, migdalele au un efect alcalinizant, ceea ce îmbunătățește retenția de calciu, iar sucul de cătină oferă vitaminizare eficace în menținerea unei osaturi puternice atât dentar, cât și pentru întregul organism.

Ce este cătina și cum arată sucul de cătină?

Cătina este un fruct de culoare portocalie ce se găsește prin cătinii (Hippophae rhamnoides) din dealuri sau prin zonele de pădure și are gust acrișor!!

Beneficiile cătinei sunt multiple datorită conținutului bogat în vitamine și minerale (vitamina C, vitamina E, magneziu, zinc, acizi grași omega-6, etc.) excelente pentru menținerea imunității și prevenire multor probleme de sănătate ( exemplu: în diabetul zaharat, consumul regulat de suc de cătină contribuie la combaterea glicemiei, în hepatită sucul de cătină ajută la eliminarea toxinelor din ficat și chiar și la nivelul rinichilor în caz de pietre sau infecții, în combaterea acneelor și altor infecții la nivelul pielii și altele).

Sucul de cătină pentru sănătatea dinților tăi

Sănătate cu suc de cătină sau cu meniu cu cătină la micul dejun

Vrei să te bucuri de o sănătate bună cu o cură de o cel puțin o lună cu suc de cătină sau o porție de cereale și bobițe portocalii de cătină la micul dejun? Așadar este bine de știut că preparatele cu cătină la micul dejun sunt foarte bune: ceaiul cu cătină și biscuiții cu cătină sau mixul cu fulgi de ovăz sau hrișcă și cătină consumate la micul dejun sunt puternic energizante și oferă organismului aportul nutritiv de care are nevoie.

De asemenea orezul fiert în suc de cătină la oală de lut sau în vas de yena, răcit și ornat cu felii de fructe dulci cum sunt bananele este un desert sau o mâncare grozavă ce poate fi consumată la micul dejun sau la oricare dintre orele de masa pentru sănătatea ta!

Vă doresc sănătate din plin cu sus de cătină și cu preparate proaspete asezonate cu bobițele frumoase și sănătoase de cătină!