Succes în gastronomie!

0 Comentează
Share:

Salutare!

V-ați întrebat ce presupune o gastronomie de succes?!

Ei bine, astăzi vă invit să ne gândim un pic și să vedem ce anume face ca un meniu să primescă toate laudele și altul mai puțin…

Succes în gastronomie!

De ce aceeași ciorbiță cu legume este pentru unii foarte bună, iar pentru alții nu? Cum de o salată cu frunze verzi și boabe de fasole sau friptura ajunge să fie des consumată, în timp ce altele nu. Este vorba aici despre arta combinării legumelor sau a fructelor ori a altor ingrediente sau despre faptul că ne-am obișnuit cu anumite feluri de mâncare și ne place să apreciem mâncarea doar după pofta gustului?!

Succes în gastronomie

Poate priceperea și talentul celui care pregătește mâncarea sau poate ingredientele din care sunt pregătite meniurile ce urmează să fie consumate sau poate aprecierea corectă sau poate răscumpărarea timpului printr-o eficientizare a lucrului în bucătărie…

Succes în gastronomie!Toate acestea au în ele un sâmbure de adevăr, dar la fel de adevărat este că arta gătitului se dezvoltă prin practică zilnică, la fel cum un pianist ajunge să dobândească arta muzicală după mii de ore de trudă la instrumentul la care cântă.

Bunicul spunea că dacă ai ceapă cu pâine, nu te prăpădești de ai alături pe cineva căruia să-i împarți aceea pâine cu ceapă! Poate că și dânsul avea dreptate!!!

Și fraza asta vă e cu siguranță cunoscută: Sarmale cu nucă cum gătea mama, nu mai găsești niciunde!! Și acesta e un adevăr.

S-au scris multe cărți de rețete și se vor mai scrie cu siguranță, dar succesul în gastronomie nu ține doar de rețetele scrise pe paginile unor cărți de bucate.

 

5 pași pentru a avea succesul în gastronomie

 

  • planificarea atentă a ceea ce se vrea de gătit pentru fiecare din zilele unei săptămâni,

  • aprovizionarea cu legume, cu fructe, cu mirodenii sau cu alte ingrediente necesare pentru pregătirea mâncărurilor, a ciorbelor sau a deserturilor,

Înghețată cu sirop de căpșuni

  • alegerea vaselor pentru gătit,

  • igienizarea atentă a bucătăriei în care se vor găti delicatesele culinare și a locului în care vor fi consumate,

  • menținerea unui orar, care completat după fiecare activitate parcursă până la obținerea produsului preparat, să ajute în controlul timpului alocat.

Vă dorim tuturor succes la bucătărit pentru a reuși să obțineți mâncăruri sănătoase și gustoase!